Juleøl med 7 % eller mer 2007


Redaksjonen
08 November 2007 - 15:16

I den sterkeste kategorien finner vi både øl til de kraftigste julerettene samt til desserten. Så god som årets Julebokk fra Ringnes har den knapt vært før.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Juleøl med 7,0 % eller mer

(94p)
Ringnes Julebokk 2007
Ringnes Bryggeri
Norge
32650 Ringnes - kr 29,90 (33cl)
Tilleggsutvalg
Ringnes
Farge og duft: Svart. Meget rik og sammensatt duft med flotte frukttoner, sjokolade, krydder, kaffe, malt, lær.
Smak: Overraskende friskt anslag, følger duften, svært rik med nydelig sødme fine delikate bittertoner utover, sitter utrlogi lenge. (2007)
Mat: Desserter med mørk sjokolade, peiskos, alternativ til portvin.
Vurdering: Et komplett øl, som best nytes i små mengder. 94 p (2007)
Alkoholinnhold: 9,9% vol.
Bestill her:
÷ (90p)
Nøgne Ø God Jul 2007
Nøgne Ø, det kompromissløse ølbryggeri
Norge
46791 VSD - kr 63,50 (50cl)
Bestillingsutvalg
Nøgne Ø
Farge og duft: Nesten svart. Nydelig rik og vinøs duft med innslag av malt, kaffe, lær.
Smak: Svært fyldig anslag, god fruktighet og sødme, masse gode bittertoner utover, sitter veldig lenge. (2007)
Mat: Salt eller røykt julemat, også kraftig vilt.
Vurdering: Et stort og rikt juleøl som trenger kraftig matfølge. 90 p (2007)
Alkoholinnhold: 7,5% vol.
Bestill her:
÷ (90p)
Berentsens Jule-Avec 2007
Berentsens Brygghus
Norge
49834 VSD - kr 44,00 (33cl)
Tilleggsutvalg
Egersund Mineralvandfabrik
Farge og duft: Tett mørkbrun. Svært rik duft med mokka, kaffe, røyk, fiken, kjøtt, sjokolade og malt.
Smak: Stor sødme i anslaget, mykt deilig skum, god syre og følger duften rent aromamessig, fyldig og lang ettersmak. (2007)
Mat: Peiskos, ost, desserter med mørk sjokolade.
Vurdering: Åpner seg mer og mer i glasset. 90 p (2007)
Alkoholinnhold: 7,5% vol.
Bestill her:
+ (88p)
Nissefar 2007
Haandbryggeriet
Norge
44785 Aass Bryggeri - kr 59,00 (50cl)
Bestillingsutvalg
Haandbryggeriet
Farge og duft: Mørkbrun. Stor rik duft med mye søt frukt, kakao, krydder og gode malttoner.
Smak: Rikt fyldig anslag, mye bittersjokolade og mokka i midten, fin syre, veldig god bitterhet som sitter godt og lenge. (2007)
Mat: Røykt pinnekjøtt.
Vurdering: Et stor og rikt juleøl med mye sødme som må balanseres med kraftige aromaer i maten. 88 p (2007)
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Bestill her:
+ (87p)
Delirium Christmas 2007
NV Huyghe Brouwerij
Belgia
43716 Vectura - kr 90,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Rødbrun. Veldig god duft med søtlige kryddertoner, malt, smør, frukt, kjøtt og korn.
Smak: Rikt anslag, en del sødme, godt skum, god syre og bitterhet, lett sødme i finishen. (2007)
Mat: Peiskos, krydret eller røykt julemat.
Vurdering: Et sødmefylt øl som er best godt avkjølt. 87 p (2007)
Alkoholinnhold: 10,0% vol.
Bestill her:
(86p)
Regal Christmas 2007
Brasserie du Bocq
Belgia
41564 Vectura - kr 86,10 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Brunrød. God fruktig og blomsterpreget duft med innslag av sitrus, krydder, tørket fiken, svisker og sjokolade.
Smak: Fyldig anslag, godt skum, mye sødme i retning vørterøl, en del lakristoner, bra syre, middels bitterhet. (2007)
Mat: Røykt eller salt mat.
Vurdering: Et godt om enn litt vel sødmefylt juleøl som trolig trenger å ligge litt før det nytes. 86 p (2007)
Alkoholinnhold: 8,1% vol.
Bestill her:
(86p)
N'ice Chouffe
Achouffe Brewery
Belgia
56671 Vectura - kr 100,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Mørk rød. Svært vinøs søtlige duft med innslag av plommekompott, roser og tropisk frukt.
Smak: Godt skum i starten, krydret, parfymert og sødmefylt, nyansert, fin bitterhet, lang ettersmak. (2007)
Mat: Fruktterte.
Vurdering: Et spesielt og sødmefylt juleøl som må serveres godt avkjølt. 86 p (2007)
Alkoholinnhold: 10,0% vol.
Bestill her:
(85p)
Corsendonk Christmas Beer 2007
NV Brewery Keersmackers
Belgia
43707 Vectura - kr 101,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Brunrød. Kraftig malt og kaffeduft.
Smak: Sødmefylt anslag, følger duften, godt skum, noe bitterhet. (2007)
Mat: Røykt, salt eller sterkt krydret mat.
Vurdering: Et rikt juleøl som hadde vunnet på noe større friskhet. 85 p (2007)
Alkoholinnhold: 8,5% vol.
Bestill her:
(84p)
Thy Økologisk Juleren
Thisted Bryghus
Danmark
56849 Vectura - kr 45,50 (33cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Gyllen. Masse smørbukk og litt sitrus i duften.
Smak: Fint skum, god syrlighet, litt spesielle aromaer, lette bittertoner i finishen. (2007)
Mat: Eplekake md is.
Vurdering: Et lite julete men godt laget øl. 84 p (2007)
Alkoholinnhold: 7,9% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her