Drikke
En juledrink for både store og små

En juledrink for både store og små

Vi ønsker alle og enhver en riktig God Jul i det vi serverer en herlig akevittdrink og et varmt alkoholfritt alternativ.
Redaksjonen
21 Desember 2012 - 13:00

Endelig er den her - høytiden alle små og store barn har ventet utålmodig på.

Julen er tiden for å legge igjen alt stress og mas på jobben og kose seg med god mat og godt drikke sammen med familie og gode venner.

Og hva er vel mer naturlig enn å ønske gjestene velkommen til den storejulefesten med en deilig akevittdrink?

Flere akevittdrinker finner du her

Julen handler også om å ikke gjøre ting så altfor vanskelig for seg selv, og du vil ikke tro at denne lekre drinken er så enkel å lage.

Her får du fruktigheten fra appelsinen sammen med akevittens fylde og limens friskhet i skjønn forening.

Se Apéritifs store akevittguide her

Denne julen skal vi jaggu også lage en egen varm velkomstdrink for de minste og de som ikke nyter alkohol.

Et veldig godt utgangspunkt er en god eplejuice, gjerne en som ikke er filtrert eller tilsatt for mye sukker slik at den har en fin syre og deilige eplearomaer. Pass bare på å lage en stor ladning, for denne kommer til å gå unna i en fart!

Se hva vi anbefaler av julens drikke i vår store julemeny

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .

Les flere ukens drinker

Vi i Apéritif ønsker deg og dine en riktig God Jul!

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

 

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din .

Fusion

Fusion

Fremgangsmåte

Kjøl ned et stort cocktailglass ved enten å ha det i fryseren litt, eller ved å fylle glasset med knust is og vann.

Tøm cocktailglasset for isvannet og gni en lime rundt kanten av glasset. Rull kanten i sukker for å "Froste" det.

Fyll en cocktailshaker ¾-full med is og ha i alle ingrediensene og rist godt sammen.

Sil drinken over i glasset og pynt med en spiral av appelsinskall på kanten.

Flere gode drinker med akevitt

Tips: Sil gjerne drinken gjennom en finmasket sil i tillegg til silen i cocktailshakeren for å få en drink helt uten isrester.

Apéritifs store akevittguide finner du her

Råvarer:
 

Sendt inn av Thorbjørn Rasmussen, Bibliotekbaren, Bristol

Vurder oppskriften

Hvit gløgg som er alkoholfri

Hvit gløgg som er alkoholfri

Fremgangsmåte

Varm opp 1 dl av eplejuicen og rør ut sukkeret.

Tilsett resten av juicen samt krydderne og la trekke i 10-15 minutter ved 80 grader.

Sil av krydderne og tilsett mandler og rosiner samt evt. kumquat og tranebær.

Server den alkoholfrie gløggen i kaffekrus eller gløgglass.

Se flere gode alkoholfrie drinker her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her