Du har kanskje spist clafoutis før, på restaurant, men da fikk du den garantert i porsjonsstørrelse. Når hele den søtsnåle familien skal ha dessert, eller selskapet er stort, lønner det seg å lage clafoutis i langpanne.
Oftest kommer den franske klassikeren clafoutis med smak av kirsebær. Navnet er sørfransk dialekt for å fylle (med kirsebær).
Her er oppskriften med kirsebær
Men alle typer frukt og bær kan brukes. I denne oppskriften er det brukt jordbær. Siden sesongen for friske jordbær er på hell, kan du godt prøve med moreller, kirsebær, ferskenbiter, halve plommer eller selvsagt årets norske epler som nå er på vei til fruktdisken.
Som de fleste pannekaker er denne desserten aller best helt nylaget, men restene – om det er noe igjen - kommer til å forsvinne om du setter dem kjølig etterpå. Restene er supre å ha med på piknik eller lunke litt på til frokost dagen derpå.
TIPS 1: Server iskrem, tyrkisk eller gresk yoghurt eller pisket krem til.
TIPS 2: Jordbær kan byttes ut med moreller, kirsebær, ferskenbiter, halve plommer eller eplebåter.