I kveld skal Italia følge opp suksessen i VM når de møter USA på den varme gressmatten. Hva er vel bedre en glovarm sommerkveld enn en lettlaget salat signert Jamie Oliver, og attpåtil får du leskende øl eller en kald, frisk hvitvin som drikkeforslag. Oppskriften er hentet fra hans siste kokebok "Jamies Italia".
Jamie Olivers salat som i Amalfi - Insalata amalfitana
Fremgangsmåte
Skrell appelsinen og skjær ut appelsinfiletene slik at de ikke har skall eller hinner på seg. Skjær de lyse skuddene av fennikelen og legg dem til side.
Deretter renskjærer du fennikelen i begge ender. Om nødvendig kaster du det ytterste laget - det kan av og til være litt tørt.
Del fennikelen i to, og skjær den i så tynne skiver som mulig på langs. Legg dem i en stor bolle. Skjær agurken i tynne skiver.
Når det gjelder reddikene, lar du ca. 1 centimeter av stilkene sitte på. Så skjærer du en skalk av siden på reddikene, setter dem på den avskårne flaten og skjærer så tynne skiver du kan.
Hvis du slenger noen isbiter i bollen og vender litt på alt sammen, får det pussig nok grønnsakene til å bli enda sprøere. Isbitene skal bare være i i noen minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG