Ukens kake

Kokosmakroner med sjokoladetrekk

Du behøver ikke vente helt til neste jul med å lage disse
Foto: (mtreasure)

Du behøver ikke vente helt til neste jul med å lage disse

For kokosmakroner passer utmerket året rundt. Lykken er å ha en boks stående med disse godsakene.
Aase E. Jacobsen
26 Januar 2023 - 11:00

Kokosmakroner er kanskje de mest populære julekakene blant barn i alle aldre. De fleste andre steder er da heller ikke kokosmakroner julekaker, men noe som spises året rundt. 

Når de får et dekke av sjokolade, blir de ekstra gode. Foran et fat med slike godsaker er det bare å si farvel til alt av januars moderasjon først som sist.

De fleste oppskrifter på kokosmakroner lages ved å stivpiske eggehviter, til det som kalles fransk marengs. I denne oppskriften brukes varme, slik at det blir en type italiensk marengs som er fastere og gir en litt mindre smuldrete makron. Derfor kan du lage dem litt større. Men smaken er den samme.

I denne oppskriften brukes hele egget og smør/margarin

Kokosmakroner med sjokoladetrekk

Kokosmakroner med sjokoladetrekk

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  2. Ha eggehvitene i en kasserolle og pisk dem lett til de begynner å skumme litt.
  3. Ha i sukkeret og kokosmassen.
  4. Sett kasserollen på middels varme og rør godt i bunnen hele tiden.
  5. La massen varmes opp til den tykner.
  6. Den skal ikke koke, så ta kasserollen av varmen når massen er så varm at du akkurat ikke greier å stikke fingeren nedi.
  7. Bruk to spiseskjeer, eller en isskje, til å fordele makronene som topper/kuler på stekebrettet.
  8. Glatt eventuelt ut massen med fingrene før du setter brettet i stekeovnen og steker dem lett gylne i 12 minutter.
  9. Sett dem forsiktig over på en bakerist til avkjøling.
  10. Sjokoladetrekk: Smelt mørk sjokolade og fløte i en tykkbunnet kjele. Rør jevnt, ta av varmen og la avkjøle litt. 
  11. Dypp bunnen av makronene i sjokoladen og sett dem på et bakepapir for å tørke.

Tips: Du kan også bruke kakeformer av papir for å sikre at de ikke faller fra hverandre når du skal flytte dem fra stekebrettet for avkjøling. 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her