Ukens kake

Kokosmakroner med sjokoladetrekk

Du behøver ikke vente helt til neste jul med å lage disse
Foto: (mtreasure)

Du behøver ikke vente helt til neste jul med å lage disse

For kokosmakroner passer utmerket året rundt. Lykken er å ha en boks stående med disse godsakene.
Aase E. Jacobsen
26 Januar 2023 - 11:00

Kokosmakroner er kanskje de mest populære julekakene blant barn i alle aldre. De fleste andre steder er da heller ikke kokosmakroner julekaker, men noe som spises året rundt. 

Når de får et dekke av sjokolade, blir de ekstra gode. Foran et fat med slike godsaker er det bare å si farvel til alt av januars moderasjon først som sist.

De fleste oppskrifter på kokosmakroner lages ved å stivpiske eggehviter, til det som kalles fransk marengs. I denne oppskriften brukes varme, slik at det blir en type italiensk marengs som er fastere og gir en litt mindre smuldrete makron. Derfor kan du lage dem litt større. Men smaken er den samme.

I denne oppskriften brukes hele egget og smør/margarin

Kokosmakroner med sjokoladetrekk

Kokosmakroner med sjokoladetrekk

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  2. Ha eggehvitene i en kasserolle og pisk dem lett til de begynner å skumme litt.
  3. Ha i sukkeret og kokosmassen.
  4. Sett kasserollen på middels varme og rør godt i bunnen hele tiden.
  5. La massen varmes opp til den tykner.
  6. Den skal ikke koke, så ta kasserollen av varmen når massen er så varm at du akkurat ikke greier å stikke fingeren nedi.
  7. Bruk to spiseskjeer, eller en isskje, til å fordele makronene som topper/kuler på stekebrettet.
  8. Glatt eventuelt ut massen med fingrene før du setter brettet i stekeovnen og steker dem lett gylne i 12 minutter.
  9. Sett dem forsiktig over på en bakerist til avkjøling.
  10. Sjokoladetrekk: Smelt mørk sjokolade og fløte i en tykkbunnet kjele. Rør jevnt, ta av varmen og la avkjøle litt. 
  11. Dypp bunnen av makronene i sjokoladen og sett dem på et bakepapir for å tørke.

Tips: Du kan også bruke kakeformer av papir for å sikre at de ikke faller fra hverandre når du skal flytte dem fra stekebrettet for avkjøling. 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her