Lammekjøttet er på vei til å fylle kjøttdiskene landet rundt, og da gjelder det å utnytte denne delikatessen mest mulig mens sesongen varer. Siden det fortsatt er mulig å grille utendørs, gir det ekstra karakter til spydene. Men de kan selvsagt tilberedes i stekepanne.
Se alle våre andre oppskrifter med lam
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Hotte lammespyd med yoghurtsaus
Fremgangsmåte
- Legg trespydene i vann i ca. 15 minutter. Slik unngår du brente ender på spydene.
- Renskjær og del kjøttet opp i terninger. Ha kjøttet i en bolle.
- Kjør øvrige ingredienser i en kjøkkenmaskin, eller bruk en stavmikser. Hell denne marinaden over kjøttet. Dekk til bollen, og la den stå i kjøleskapet i ca. en halv time.
- Tre kjøttet på spydene. Stek lammespydene i ca. 3-5 minutter på hver side. Serveres gjerne med en yoghurtsaus og en god salat ved siden av..
- Yoghurtsaus:
- Hakk korianderen og bland alle ingrediensene. La sausen stå kaldt til den skal brukes.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
82 POENG
-
82 POENG