Bloddryppende bowle med grønn hånd
Fremgangsmåte
- Dagen i forveien:
- Fyll en engangs plasthanske med vann tilsatt grønn konditorfarge og knyt den godt igjen før den legges i fryseboksen.
- Like før servering tas den opp og hansken skrelles av.
- Legg oppi serveringsbollen som du fyller med ingrediensene.
- Drypp ublandet grenadinsirup oppi like før servering, men ikke rør om.
Gresskar- og oksegryte
Fremgangsmåte
Denne gryten tilberedes og i selve gresskaret som også settes rett på bordet ved servering. Både kjøtt og grønnsaker tilberedes under ett. Alt du behøver ved siden av er kanskje en salat og selvsagt vårt torturerte brød.
- Varm oljen i en stor og høy stekepanne eller gryte og brun kjøttet raskt i flere omganger.
- Fres løk og hvitløk i den samme stekepannen til løken er myk.
- Ha oppi kjøttet og tilsett øvrige ingredienser, kok opp, legg på lokk og la småkoke i 3/4 time.
- Kok opp lettsaltet vann og kok de ferske maiskolbene i 4 minutter. Avkjøl. Skrap maisfrøene av kolbene og sett til side.
- Deretter kutter du toppen av gresskaret slik at du får en åpning med en diameter på min. 20-25 cm. Ellers blir det vanskelig å få ut frøene og "trådene" i midten. Pensle innsiden med smeltet smør.
- Bland sherry og mais i kjøttgryten og øs alt oppi gresskaret som plasseres oppi en ildfast form. Legg på "lokket" og sett inn i stekeovnen på nederste rille ved 175 grader i ca en time.
- Løft gresskaret forsiktig ut av ovnen og sett formen direkte på bordet.
- Server rett fra gresskaret. Pass på å få med litt av det mørkokte gresskarkjøttet.
Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Her finner du mange deilige gryteretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Torturert brød til halloween
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene godt i en bakebolle. Bland vann og smeltet smør og tilsett melet.
- Kna deigen til den er jevn og seig. Dekk med plast eller lokk og sett på et lunt sted (uten direkte trekk) over natten.
- Elt deigen på ny. Del den i to like store deler og form jevne loffemner. Eller del den inn i mange små emner og trill ut til 20 cm lange pinner.
- Sett på bakeplate (dekket med bakepapir) for etterheving i ca 1 time på et lunt sted. Dekk med kjøkkenhåndkle.
- Drypp rød konditorfarge over brødene eller pinnene og stek ved 200 grader i 25 minutter.
Her finner du mange deilige oppskrifter på brød og bakverk
Drikke som passer til denne oppskriften
Gresskar- og sjokoladeostekake
Fremgangsmåte
- Bunn:
- Bland ingrediensene og press dem ned i en kakeform (springform - 24 cm).
- Sett i fryseren i 10 minutter mens du forbereder resten.
- Sjokolade til marmorering:
- Ha fløten og sjokoladen i en tykkbunnet kasserolle og smelt den over svak varme under stadig omrøring. Rør til den er jevn.
- Sett til side men ikke på et kaldt sted.
- Fyllet:
- Bland kremost/kesam og sukker i en miksmaster til kremaktig konsistens.
- Tilsett gresskarpuré, krydder og fløte og rør godt.
- Tilsett eggene et av gangen og visp mellom hver gang. Hell fyllet over den iskalde bunnen.
- Hell sjokoladen i et siksakkmønster over fyllet.
- Stek ved 150 i 50-60 minutter (fyllet skal være fast). Avkjøl og sett kaldt til den skal serveres.
Her finner du mange oppskrifter på deilige kaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG