Bar
Himkok er nå i den absolutte verdenstoppen
Foto: (Julie H. Amundsen)

Himkok er nå i den absolutte verdenstoppen

Med en sensasjonell 20. plass på Worlds50BestBars 2017 er Himkok nå Nordens beste bar.
Aase E. Jacobsen
06 Oktober 2017 - 14:31

Himkok har dermed gjort et solid byks opp fra fjorårets 42. plass til nå å kunne kalle seg verdens 20. beste bar.

Her kan du lese mer om Himkok

- Vi er veldig glade og stolte over at HIMKOK holder koken på den gjeveste lista. Det er en stor anerkjennelse av baren vår og hele teamet vårt, sier daglig leder Yunus Yildiz hos Himkok.

Han legger til: - Det et er fantastisk å bli ranket til en bar i verdensklasse. Særlig i en tid der det popper opp ekstremt spennende barer og konsepter daglig verden over. Dette viser at en bar fra Oslo kan hevde seg i verdenseliten, som er dominert av barer i London og New York. En slik utmerkelse er positivt for hele utelivsbransjen vår og fører til at flere får opp øynene for barer i Oslo. Nå er det hjem for å feire. 

Himkok-teamet består av f.v. Odd strandbakken, daglig leder Yunus Yildiz, Ida Berge og barsjef Joakim Olsson.

Det er bare to nordiske barer på 50-beste-listen. Stockholms Linje Tio ligger nå på 44. plass. Athen har ytterligere styrket seg som en barby av verdensformat med The Clumsies på 6. plass og Baba au Rhum på 30. Et steinkast unna ligger Nicosia og Kypros med baren Lost & Found som har havnet på en sensasjonell 29. plass. Det koker i den østlige delen av Middelhavet med andre ord, for på 50. plass ligger Imperial Craft i Tel Aviv.

Her han du lese om den unike reisen for The Clumsies

London leder imidlertid an med The American Bar, Savoy på 1. plass, Dandelyan på 2. plass, og Connaught Bar på 4. plass. New York henger også sterkt med i teten, og Black Tail havnet på en 32. plass ett år etter åpning som er like sterkt som Himkok.

Les mer om suksessen til Black Tail her

Asia seiler opp for fullt. Best i klassen her er Manhattan i Singapore. 

Les om hva som er så unikt med denne Singapore-baren

Her finner du hele listen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her