Bar
Himkok er nå i den absolutte verdenstoppen
Foto: (Julie H. Amundsen)

Himkok er nå i den absolutte verdenstoppen

Med en sensasjonell 20. plass på Worlds50BestBars 2017 er Himkok nå Nordens beste bar.
Aase E. Jacobsen
06 Oktober 2017 - 14:31

Himkok har dermed gjort et solid byks opp fra fjorårets 42. plass til nå å kunne kalle seg verdens 20. beste bar.

Her kan du lese mer om Himkok

- Vi er veldig glade og stolte over at HIMKOK holder koken på den gjeveste lista. Det er en stor anerkjennelse av baren vår og hele teamet vårt, sier daglig leder Yunus Yildiz hos Himkok.

Han legger til: - Det et er fantastisk å bli ranket til en bar i verdensklasse. Særlig i en tid der det popper opp ekstremt spennende barer og konsepter daglig verden over. Dette viser at en bar fra Oslo kan hevde seg i verdenseliten, som er dominert av barer i London og New York. En slik utmerkelse er positivt for hele utelivsbransjen vår og fører til at flere får opp øynene for barer i Oslo. Nå er det hjem for å feire. 

Himkok-teamet består av f.v. Odd strandbakken, daglig leder Yunus Yildiz, Ida Berge og barsjef Joakim Olsson.

Det er bare to nordiske barer på 50-beste-listen. Stockholms Linje Tio ligger nå på 44. plass. Athen har ytterligere styrket seg som en barby av verdensformat med The Clumsies på 6. plass og Baba au Rhum på 30. Et steinkast unna ligger Nicosia og Kypros med baren Lost & Found som har havnet på en sensasjonell 29. plass. Det koker i den østlige delen av Middelhavet med andre ord, for på 50. plass ligger Imperial Craft i Tel Aviv.

Her han du lese om den unike reisen for The Clumsies

London leder imidlertid an med The American Bar, Savoy på 1. plass, Dandelyan på 2. plass, og Connaught Bar på 4. plass. New York henger også sterkt med i teten, og Black Tail havnet på en 32. plass ett år etter åpning som er like sterkt som Himkok.

Les mer om suksessen til Black Tail her

Asia seiler opp for fullt. Best i klassen her er Manhattan i Singapore. 

Les om hva som er så unikt med denne Singapore-baren

Her finner du hele listen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her