Mens martinis som oftest lages på
gin eller
vodka med noen dråper tørr
vermouth, har denne utgaven fått ekstra karakter fra røykpreget whisky.
Perfekt for så vel grillkokken som whiskyelskeren!
Viktigste ingrediens er likevel vodka, og av typen premium, som har en fyldigere tone enn hva mange av de enklere vodkaene har. Dette kjenner du spesielt godt i så rene drinker som nettopp
martinis.
Vermouthen er derimot byttet ut med en god, røykpreget single malt whisky, som gir denne drinken en helt annen dimensjon.
Apéritifs eminente testpanel har gjennomført flere
tester av whisky - kanskje du finner din favoritt her?
Vi ønsker deg en riktig god helg!
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.
Fremgangsmåte
Ha whiskyen i et avkjølt cocktailglass og snurr den rundt slik at den dekker innsiden av glasset godt - hell ut whiskyen. Fyll et røreglass med is og ha i 4 cl vodka - rør rundt og sil over i cocktailglasset.
Denne martinien får et røykfylt preg av whiskyen, samtidig med at den blir en anelse tåkete i og med at whiskyen ikke er kaldfiltrert. I motsetning til vanlig martinis skal du ikke benytte noe garnityr til denne drinken.
Ingredienser: