Har du ikke surdeig, kan du likevel lage pannekakene med litt tørrgjær. De skal være tykkere enn vanlige pannekaker, omtrent som sveler, men altså ikke søte.
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli
Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.
Aase E. Jacobsen
28 April 2021 - 23:00
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli
Fremgangsmåte
- Surdeigpannekaker:
Pisk surdeig, melk, egg og honning. Rør inn litt etter litt av mel blandet med salt og bakepulver. Ha i smeltet smør til slutt. - Sett til side i 30 minutter mens du lager toppingen.
- Stek i en blanding av smør og olje i panne. Du kan lage lapper eller store pannekaker etter eget ønske.
- Topping:
Del pak choy i strimler/båter. Pensle med olje og grill eller stek i panne til den «faller sammen». - Drypp over sitron og krydre med salt og pepper.
- Fordel på pannekakene sammen med hummus og aioli, tomatbåter og frisk salat.
Tips:
Du kan godt erstatte surdeigen med 1 ts tørrgjær utrørt i 1 dl vann. Byggmelet kan erstattes med hvetemel og du kan godt bruke vanlige havregryn.
Se våre andre oppskrifter på pannekaker
Slik lager du aioli på Hellstrøms vis
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå