Omeletter er praktisk å ty til midt i en travel arbeids- eller ferieuke. De er ferdig på noen få minutter, og kan varieres nærmest i det uendelige. Og med sesongens fantastiske tilbud av ferske grønnsaker er det ingen grunn til å tilsette kjøtt i denne retten. Egg er en veldig god proteinkilde i seg selv. Dropper du ost, blir den enda lettere (men like god) - om det er et ønske.
Dagens rett
Frittata med artisjokk, tomat og squash
Har du prøvd italienernes svar på omelett?
Ikke, da har du noe til gode. For med artisjokk, tomat og squash får du en god og mettende omelett.
Redaksjonen
13 August 2020 - 01:00
Frittata med artisjokk, tomat og squash
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Varm smør og olje i en stekepanne og stek squash, vårløk og hvitløk til det er mykt.
- Visp sammen egg og fløte/melk og tilsett salt og pepper.
- Hell eggeblandingen over grønnsakene og fordel tomater og halve artisjokker på toppen. Dryss over ost.
- Sett frittataen i ovnen og stek den i 20-25 minutter, til den har stivnet og begynner å få farge. La den hvile noen minutter før servering.
- Frittataen kan serveres både varm, lun og kald, gjerne med godt brød og en frisk salat.
Tips: Frittata er den italienske versjonen av den klassiske omeletten.
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 316.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå