Crumble er en skikkelig latmannsløsning. men uten at du kompromisser med smaken, for det er farlig godt. Dessuten en super måte å bli kvitt eplene i fruktskåla som ingen lenger lar seg friste av.
Eple- og karamell-crumble
Har du noen skrukkete epler, er denne desserten en halvtime unna
Eple- og karamell-crumble
Fremgangsmåte
Skrell og rens eplene for kjerner, del opp i terninger. Ha i en kasserolle med sitronsaft og vann. Kok opp og la trekke i noen minutter til myke. Tilsett brunt sukker og rør godt.
Smør en rund kakeform eller ildfast form godt, dryss over havremel og fordel eplemosen over.
Topping:
Bland mel og havregryn med sukker. Kna inn smøret i terninger og sitronskallet til jevn masse.
Fordel toppingen over eplemassen i formen.
Stek ved 200 grader i 20 minutter til gyllen og sprø overflate.
Pynt:
Sprut karamellsaus i mønster på toppen før servering.
Iskrem eller pisket krem smaker fortreffelig til. Kaken smaker like godt varm som kald.
Se våre andre kakeoppskrifter med epler
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG