Har du lyst - har du lov

Torsdag den 14. februar er det Valentines Day igjen - dagen du bør vise din eneste ene at det er nettopp han eller hun du elsker. Kanskje kan veien kortes ned, eller gjøres rakere ved hjelp av matrettene du får oppskrift på her?
Redaksjonen
12 Februar 2008 - 12:25

Valentines Day har først de senere år funnet innpass i de forfrosne nordmenns hjerter. Tidligere har det vært en tradisjon som vi utelukkende kjenner fra USA, men nå har det etter hvert blitt flere enn oss håpløse romantikere, som har tatt skikken til seg. Det tradisjonelle er å kjøpe en ekstra bukett blomster, eller en eske med sjokolade, men hvorfor ikke prøve noe annerledes i år ?

Gi din elskede en Valentineoverraskelse hun eller han vil huske lenge - og elske deg for!

Forrett:

Bruschetta med parmaskinke, gorgonzola og soltørkede tomater

Bruschetta med parmaskinke, gorgonzola og soltørkede tomater

Fremgangsmåte

  1. Brødet skal være skjært i 1,5-2 cm tykke skiver. Grill eller rist dem til de er gyllenbrune.
  2. Gni den ene siden av hver skive med overskåret hvitløk. Drypp over olivenolje, og dryss på salt og nykvernet pepper.
  3. La de soltørkede tomatene renne av, og skjær i tynne strimler. Smør osten på bruschettaen, legg på parmaskinken og pynt med tomatstrimler og pinjekjerner.
  4. Krydre med litt nykvernet pepper, og pyntes med frisk basilikum.

Tips:
Du kan godt bruke frisk tomat i stedet for soltørket. 

Her finner du andre deilige retter med bruschetta

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kylling i Riesling

Kylling i Riesling

Fremgangsmåte

Kyllingen deles i 6-8 stykker. Stykkene brunes på begge sider, først med skinnsiden ned. Overflødig fett helles fra.

Ta pannen til side, og hell evt. over cognac som antennes (pass på å ikke stå under kjøkkenvifta når du tenner på!). La flammen slukke, ved å øse væsken som er dannet over kyllingen.

Hakk løken. Tilsett denne samme med vin, og sett pannen tilbake på platen. La surre over svak varme i ca. 40 min.

Maisstivelsen røres ut i fløte og crème fraîche haes i pannen. Rens sjampinjong, og del den i terninger som tørristes i en panne og tilsettes kyllingen. La retten koke opp og smak til med salt og pepper.

Legg kyllingen over på serveringsfat, og dryss finhakket persille over. Kommes i et serveringsfat og drysses med persille.

Serveres med godt brød, dampede gulrøtter og sukkererter.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tiramisù på italiensk vis

Tiramisù på italiensk vis

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommene med sukkeret til sukkeret er løst opp, og blandingen er lett. Tilsett Mascarponen og bland godt.

Pisk fløten til krem, og fold den inn i Mascarponemassen. Spre et tynt lag av kremen på en 35 cm oval form.

Bland Kahlua i kaffen. Dypp fingerkjeksen i kaffen, og la de trekke godt. Pass på at de ikke blir for bløte. Legg et lag fingerkjeks tett sammen i bunnen av formen. Brekk noen, for å fylle ut mest mulig.

Dekk med nytt lag av mascarponekrem, deretter fingerkjeks, og fortsett med annenhvert lag, det øverste og avsluttende skal være mascarponekrem.

Glatt til toppen, og sett formen kaldt til den skal serveres. Før servering drysses toppen med kakaopulver.

Se våre andre oppskrifter på tiramisu 

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rester etter lutefiskmiddagen blir et nytt festmåltid
Dagens rett

Rester etter lutefiskmiddagen blir et nytt festmåltid

Det gjør ingenting om du beregner for mye lutefisk når restene kan bli noe så godt som denne ertesuppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her