Mat
Gull til Ørjan Johannessen

Gull til Ørjan Johannessen

Ørjan Johannessen var best da det gjaldt og tok førsteplassen i årets Bocuse d’Or Europe. Vi viser deg bildene av hans kreasjoner.
21 Mars 2012 - 19:27

-

Jeg har sett Ørjans presentasjon og jeg kan fortelle dere allerede nå at så lenge han holder seg på bena kommer Norge til å delta i Lyon i 2013.

- Det han viste frem var rett og slett ekstremt imponerende, sa en optimistisk Eivind Hellstrøm noen dager før Ørjan Johannessen og teamet hans vendte nesen mot Brussel.

Hellstrøm fikk rett. Ørjan er ikke bare kvalifisert til neste års uoffisielle verdensmesterskap i Lyon, han kan også smykke seg med tittelen Europas beste.

- Ørjan var suverent bra i dag, sa Hellstrøm da det hele var over.

Les mer om Ørjan Johannessen og hans forberedelser til konkurransen

Ingrediensene i årets konkurranse var sjøtunge og reker samt kylling "Label Rouge".

Sjøtunge "AUSTEVOLL"

• Posjert Sjøtunge med reker, sitron og kaviar
• Artiskokk, trøffel og aromater
• Gulrot, gulrot, gulrot
• Salat på potet, egg erter og reker
• Artiskokk-emulsjon

Posjert sjøtunge med reker, sitron og kaviar

– En drøm har gått i oppfyllelse. Jeg har jobbet for dette i åtte måneder, og har trent fra 8-18 hver dag med helhet, smak, utseende og tidsbruk, sa Johannessen til Dagbladet etter at saken var avgjort.

Artiskokk, trøffel og aromater

Johannessen vant i konkurranse med kokker fra 19 andre europeiske land, og kvelden endte med nordisk storeslem. Sverige tok andreplassen foran Danmark. Det ble også offentliggjort at det er Sverige som skal arrangere Bocuse d'Or Europe i 2014.

Gulrot, gulrot, gulrot

Prisen for den kjøttretten som utmerket seg mest gikk til Storbritannia, mens Finland sikret tilsvarende trofé for sin fiskerett.

Salat på potet, egg, erter og reker

Kylling Label Rouge "SMAK"

• Glasert kylling med trøffel, sultan og løk
• Kyllinglår Rotisseur
• Selleri, eple og foie gras
• Jordskokk og rødbet
• Potet, trøffel og egg
• Kyllingsjy
• Trøffelkrem

Glasert kylling med trøffel, sultan og løk

Over 250 nordmenn satte sitt preg på tribunen med supporterutstyr og norske flagg. I går kveld feiret Johannesen og teamet hans sammen med de norske støttespillerne.

Selleri, eple og foie gras - Potet, trøffel og egg

– Jeg har hatt en drøm om å vinne i mange år, som nå går den endelig i oppfyllelse. Seieren gir meg trygghet foran VM i Lyon i 2013, sa den glade vinner til Dagbladet.

Jordskokk og rødbet

Sterk laginnsats

Det å delta i internasjonale kokkekonkurranser er krevende og deltakeren er avhengig av å ha et lag i ryggen. Ørjan Johannessen hadde med seg Julie Ekse Jenssen som assistent, eller commis som det heter i restaurantkretser. Odd Ivar Solvold har vært Ørjans coach. Han har selv en bronsemedalje i Bocuse d'Or og har bistått både gullvinner Geir Skeie og bronsevinner Gunnar Hvarnes.

Foto: Impuls

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her