Du kan godt bruke annen type fisk - og du kan fint bruke hvit asparges. Eller aspargesbønner, om det er det du har. Denne sausen fungerer til så mye.
Dagens rett
Foto: (Astrid Hals)
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.
19 April 2024 - 23:00
Grillet laks med asparges og sennepsmousseline
Fremgangsmåte
- Lakseskivene pensles lett med olje og krydres.
- Grilles på den ene siden til fisken får trukket varmen svakt gjennom.
- Aspargesen legges rett på grillen og grilles til den er ferdig, men ikke svartbrent, ca 3-5 min avhengig av tykkelse.
- Sennepsmousseline (saus):
- Eggeplommer, vann, sitronsaft, salt og pepper has i en dyp bolle og piskes over vannbad til det blir luftig og lett.
- Pass på at det ikke setter seg i bunnen for da kan det gi en smak av kokt egg.
- Fløte og crème fraîche piskes stivt sammen og vendes så inn i egg/sennepsblandingen.
- Server med poteter etter valg.
Andre retter med laks på grillen
Se våre andre oppskrifter med laks
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 174.90 kr Bestillingsutvalget82 POENG
Forsiden akkurat nå