Har du ekstra god tid kan du fyre opp grillen, men retten blir også veldig god med lettdampede asparges. Uansett er dette en veldig rask rett å lage, umulig å mislykkes med (men for all del ikke overkok aspargesen). Og en rett som kan tilpasses andre ingredienser som du ikke har asparges.
Dagens rett
Asparges og parmesanost i spekeskinke
Mens vi venter på våren og den norske aspargesen, gjør vi noe ekstra ut av den importerte
Nå er den herlige aspargesen blitt så billig at du mer enn én dag i uka kan kose deg med disse grønne spenstige grønnsakene.
Redaksjonen
10 April 2022 - 23:00
Asparges og parmesanost i spekeskinke
Fremgangsmåte
- Rens aspargesen og kutt av rotenden. Skrell den nedre delen med en potetskreller.
- Forvell i kokende vann i 1-3 minutter, avhengig av tykkelsen på aspargesen. Den skal være sprø.
- Skyll aspargesen i iskaldt vann for å stoppe kokingen og tørk dem forsiktig.
- Bland ingrediesene til ostekremen og smør den på spekeskinkene.
- Legg en stav parmesanost og en asparges oppå en skive spekeskinke og rull sammen. Legg dem på et serveringsfat.
Server sammen med ferskt brød.
Se alt det andre du kan lage med asparges
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå