Ukens kake

Californisk mandelkake med yoghurt, olivenolje og appelsin

Gjør som amerikanerne, bak en saftig og holdbar, ekstra aromatisk kake

Gjør som amerikanerne, bak en saftig og holdbar, ekstra aromatisk kake

Det er mandler og appelsin som bidrar med aromaene, yoghurt og olivenolje for ekstra saftighet og holdbarhet.
10 Februar 2022 - 11:00

California er ikke bare kjent for sine druer, men også den enorme produksjonen av alle typer jordbruksvarer. Hvem kjenner ikke pakkene med Sun-Maid-logoen som inneholder rosiner og svisker. Mandler og appelsiner er like viktige, faktisk kommer 55 prosent av alle mandler i verden fra USA (altså California).

Se alt det andre søte du kan lage med mandler

Landet er dessuten nummer to i verden for appelsindyrking, og om enn ikke like ofte synlige i Norge. Appelsinen er ikke naturlig for Amerika, og kom trolig til kontinentet med Columbus i 1493.

Appelsiner er svært anvendelige i kjøkkenet

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Californisk mandelkake med yoghurt, olivenolje og appelsin

Californisk mandelkake med yoghurt, olivenolje og appelsin

Fremgangsmåte

Kle en springform (24 cm diameter) med bakepapir eller smør den og dryss over mel, rist bort det overflødige. Sett stekeovnen på 175 grader.

Legg de skåldede mandlene på et bakebrett og rist dem i 12-15 minutter. Avkjøl.

Ha dem i en blender sammen med 1 ss hvetemel og kjør til fint mel.

Tips:
Du kan bruke 50 gram mandelmel i stedet.

Bland med resten av hvetemelet, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle.

Knekk eggene i miksmaster-bollen og pisk jevnt. Tilsett sukkeret gradvis og pisk kraftig til sukkeret er oppløst. Rør inn yoghurt, olivenolje, appelsinskall og mandelessens.

Tilsett de tørre ingrediensene og vend forsiktig inn.

Hell røren i kakeformen. Dryss de revne mandlene på toppen. Stek i 35-40 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke at den er gjennomstekt.

Avkjøl i formen i 10 minutter. Ta ut av formen og avkjøl helt. Pynt med appelsinskiver.

Slik lager du kandiserte appelsinskiver til pynt

Appelsiner er svært anvendelige i kjøkkenet

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av California Wines

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her