Kle en springform (24 cm diameter) med bakepapir eller smør den og dryss over mel, rist bort det overflødige. Sett stekeovnen på 175 grader.
Legg de skåldede mandlene på et bakebrett og rist dem i 12-15 minutter. Avkjøl.
Ha dem i en blender sammen med 1 ss hvetemel og kjør til fint mel.
Tips:
Du kan bruke 50 gram mandelmel i stedet.
Bland med resten av hvetemelet, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle.
Knekk eggene i miksmaster-bollen og pisk jevnt. Tilsett sukkeret gradvis og pisk kraftig til sukkeret er oppløst. Rør inn yoghurt, olivenolje, appelsinskall og mandelessens.
Tilsett de tørre ingrediensene og vend forsiktig inn.
Hell røren i kakeformen. Dryss de revne mandlene på toppen. Stek i 35-40 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke at den er gjennomstekt.
Avkjøl i formen i 10 minutter. Ta ut av formen og avkjøl helt. Pynt med appelsinskiver.
Slik lager du kandiserte appelsinskiver til pynt
Appelsiner er svært anvendelige i kjøkkenet
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig