Sprøstekte ostesmørbrød er mat av typen guilty pleasure - eller comfort food - vi har ikke noe godt ord for det på norsk. Det holder egentlig bare å si ostesmørbrød eller toast og alle skjønner hvor vi vil hen. Kombinasjonen med chorizo er om mulig enda mer avhengighetsskapende. At disse toastene blir ekstra sprøstekte, skyldes majonesen. Den vil du ikke være foruten.
Dagens rett
Foto: (Julie H. Amundsen)
Brød fra i går, en pakke chorizo og litt ost og du er i smakshimmelen
De krydrete chorizopølsene gir ekstra mye smak til stekte ostesmørbrød - eller toast om du vil.
Aase E. Jacobsen
19 Oktober 2023 - 23:00
Chorizo-toast
Fremgangsmåte
- Kutt chorizoen i små biter og stek i panna.
- Kutt sjalottløk og tilsett i panna sammen med tørket rosmarin og tørket timian.
- La det steke i ca. 5 min. Ta blandingen ut av panna.
- Smør majones på en side av brødskiven og legg dem med majonessiden ned i stekepanna.
- Legg på ost og chorizoblandingen. Topp med en brødskive til med majonessiden opp.
- Stek på middels varme med lokk.
- Snu når osten har begynt å smelte.
Se våre andre oppskrifter på ostesmørbrød/toast
Se alt du kan lage med chorizo
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå