Matkurs og vinkurs

Vinmesse i Oslo 25. mars: Barolo and Friends

Frelst på barolo, barbaresco eller kanskje barbera? Da må du få med deg denne muligheten til å smake mengder med god vin
Foto: (BraunS)

Frelst på barolo, barbaresco eller kanskje barbera? Da må du få med deg denne muligheten til å smake mengder med god vin

Opplev flere hundre viner fra forskjellige vinhus fra Barolo og resten av Piemonte på dette årlige eventet på Gamle Logen i Oslo.
Julie Helene Amundsen
07 Januar 2019 - 09:15
  Foto: gilaxia

Sett allerede nå av mandag 25. mars i kalenderen, for da skal det åpnes mange hundre flasker med noen av nordmenns fremste vinfavoritter. Nemlig viner fra Piemonte, som betyr storheter som barolo og barbaresco, men også supre barberaer og dolcettoer samt andre unike rødviner og hvitviner. 

At Piemonte er blitt nordmenns fremste vinparadis, er lett å forstå for vinstilene er mangfoldige samtidig som at vinene er svært lagringsdyktige og at det fortsatt er mulig å finne prisgunstige viner for så vel kjeller som nåkonsum. Med Piemontes unike gastronomi i bakhodet, er alle disse vinene skapt for matbordet. 

Vi har også en masterclass med billett til Barolo and Friends inkludert, les mer og kjør billetter her.

Denne ettermiddagen og kvelden får du selv oppleve Piemontes vinskatter i rikt monn, og du får smake både nyere og eldre årganger.

Se hvilke produsenter som deltar på messen her (listen oppdateres fortløpende):

Podere Ruggeri Corsini, Monforte d'Alba

Mauro Molino, La Morra 

La Vedetta, Barbaresco

Marengo Mauro, Novello

Malvirà, Canale 

Giacomo Vico, Canale

Cantamessa, Costigliole d'Asti 

Sant'Anna dei Bricchetti, Costigliole d'Asti

Travaglini Giancarlo, Gattinara

Cocito Dario, Agliano Terme

Rattalino Massimo, Barbaresco

Viano Michele, Vezza d'Alba

Ferraris Agricola, Castagnole Monferrato

Scavino, Castiglione Falletto

Pecchenino, Dogliani

Bersano, Nizza Monferrato

Vini Maccagno, Ferrere d'Asti 

La Giribaldina, Calamandrana

Tenuta La Pergola, Cisterna d'Asti

La Mesma, Gavi

PiedmonTop (Bricco Cenciurio, Tenuta Montemagno, Rizieri, Dogliotti 1870)

Prunotto, Alba

Smakingen er åpen, slik at du selv kan velge hvilke utstillere og produsenter du skal fokusere på. Smak og lær mer om vinene, opplev nye årganger av gamle favoritter og utforsk nye spennende viner. Glasset du får utdelt, får du også ta med deg hjem. 

Og ikke minst er du med i trekningen av opphold for to personer i Piemonte. I seg selv verd deltakelsen. 

Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

  Foto: javarman3
 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her