Drikke
Forventer ølsalg for 20 millioner

Forventer ølsalg for 20 millioner

Kinn Bryggeri er en suksesshistorie. Fem år etter oppstart omsetter bryggeriet i Førde for oppunder 20 millioner kroner.
Aase E. Jacobsen
07 August 2014 - 01:00

– Suksessen skyldes en endring i samfunnet, der nordmenn har fått øynene opp for at mat og drikke ikke må være industriprodukt som for enhver pris skal være billigst mulig, sier bryggeriegründer Espen Lothe til Firda.no.

Eksplosiv vekst

Siden oppstarten i 2009 har Kinn Bryggeri hatt en svært god utvikling. I 2013 solgte de øl for 8,7 millioner kroner, i år blir det mye mer.

Les mer om suksessbryggeriet

– Vi hadde budsjettert med en vekst i omsetningen på 60 prosent for inneværende år, men det holder ikke.

– Det blir mye, mye mer enn det. Trolig så mye som 20 millioner, sier Lothe, som i disse dager har utvidet produksjonslokalene med 300 kvadratmeter.

Godt forberedt

I dag produserer han mellom 15 og 20 forskjellige ølsorter, etter sesongen.

Kinn lager djevelsk godt øl

- Foreløpig har vi en kapasitet til å produsere 1,5 millioner flasker i året, og det holder en stund. Men vi er inne i en utvikling som vi er langt fra å se toppen av ennå, det er jeg helt sikker på.

Og Kinn Bryggeri er godt forberedt på veksten som kommer.

- I fjor flyttet vi inn i nye lokaler og økte bryggekapasiteten fra 800 liter per brygg til 3500 liter per brygg.

Neste flaskehals var tappeanlegget.
– Nå har vi investert over tre millioner kroner i et tappeanlegg som tar unna 2400 flasker i timen, sier Lothe.

Foto: Eivind Senneset

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her