- Legg lammekotelettene i en dobbel plastikkpose, og hell olivenolje over. Tilsett deretter sitronsaft, urter, hvitløk, og pepper.
- Bland alt godt og la kjøttet marinere i romtemperatur i 2 timer, eller kjølig natten over.
- Lag 4 doble aluminiumsflak ca 30 x 30 cm som små skåler. Fordel kjøttet i de fire formene, dryss over salt.
- Kutt squashen i terninger på ca 2½ cm, og legg over kjøttet sammen med tomater. Riv over ost og legg over et laurbærblad i hver pakke.
- Press folien sammen slik at pakkene er helt tette. Legg de på grillen på middels varme og la det steke ca 20-30 minutter til kjøttet er mørt og osten er smeltet.
Serveres med hvitløksbaguetter til og gjerne en deilig
potetsalat ved siden av.
Historie:
St.Giorgios Kleftikopakker er et annet navn for denne retten. De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten. Denne metoden sies å stamme fra Klefterne, en bande greske gerlijaer, som kjempet mot tyrkerne i det 19.århundrede. I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme.