Flere wokretter
Wok med shitake og scampi/tigerreker
Fremgangsmåte
Del opp alle grønnsakene i strimler eller biter.
Varm opp woken med 1/3 av oljen, og begynn med å steke soppen. Du ser at at oljen er varm nok ved å prøvesteke en liten bit. Når oljen freser, er den passe varm.
Sil av kraften, ha i resten av oljen, og ha så i løken. La dette steke et øyeblikk før du har i rettich, persillerot og resten av grønnsakene. Spinat og purre has i sist. La alt steke i 2-4 minutter. Ha i scampiene/tigerrekene tilslutt - de skal bare bli rosa - da er de ferdige. Ligger de for lenge blir de seige og tørre.
Helt tilslutt tilsettes soyasausen og buljongen. Hvis du ønsker retten noe tykkere, kan den jevnes ut med 2 ss maisennamel utrørt i 2 ss vann. Server straks.
Til denne retten serveres ris som evt. kan kokes med gurkemeie eller safran for å få en gul farge.
Tips:
Dersom ønskelig kan scampiene byttes ut med vanlige reker, men de må ikke koke, bare varmes lett. Fisk fungerer også utmerket eller kyllingfilet.
Fakta om shitake:
Shitake er en eksotisk gjest fra Kina, Korea og Japan som ofte dyrkes på eiketre etter en mer enn 1000 år gammel oppskrift.
Shitake er en velduftende og raffinert sopp som kjennetegnes av en fin og mild soppsmak. Fersk shitake egner seg til de fleste former for tilberedning, steking, til supper, eller som tilbehør. Men, den er tungt fordøyelig og bør derfor stekes/kokes godt i tilberedningsprosessen.
Tørket shitake har en fastere konsistens og egner seg meget godt til blant annet orientalsk mat.
Tips:
Får du ikke tak i shitake, kan du bruke østerssopp eller sjampinjong.
Lyst til å legge noe annet i wokpanna er det veldig mange forslag her
Mange flere oppskrifter med scampi finner du her
Og her oppskrifter med Shiitake
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Grønnsakwok med fisk og reker
Fremgangsmåte
Oljen varmes i wokpannen, og salt og hvitløk tilsettes. De oppdelte grønnsakene legges i og stekes under konstant omrøring. Kraft, soyasaus og mango-chutney tilsettes. Det hele gis et oppkok. Smak til og jevn ev. med maizennamel.
Tips:
Ha maizenna i et glass med lokk. Tilsett litt av kraften fra wokpannen. Rør raskt, sett på lokk og rist kraftig. Rør ut i pannen.
Fiskestykkene dyppes i sitronsaft og fordeles over grønnsakene. La trekke 5 minutter. Rekene has i rett før servering.
Tips:
For ekstra metthetsfølelse kan du selvsagt spe på med litt ris eller nudler.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG
Lamme-wok med Black Bean-saus
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i tynne strimler, og stek det hurtig i olje på god varme. Ta kjøttet ut av pannen og hold varmt.
Tips:
Om du bruker ferdigstekt kjøtt/rester, skal det bare varmes raskt.
Del opp brokkolien i biter, grovhakk løken og bruk ostehøvelen på gulroten. Fres grønnsakene raskt i olje. Ha kjøttet tilbake i pannen og tilsett de avrente bønnene samt sausen. Vend blandingen forsiktig et par ganger slik at alt blir gjennomvarmt, og server med nudler.
Tips:
De svarte bønnene kan erstattes med andre bønner eller droppes.
Se alt det andre du kan lage med denne sausen
Lyst på en annen rett med lam så se her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Kylling med nudler
Fremgangsmåte
Stek en kyllingfilet i 3-4 minutter på hver side i en stekepanne ved middels sterk varme. Ta opp fileten, pensle litt soyasus over og la den hvile i 10 minutter før du skjærer den i biter. Hold den varm.
Sett over nudler til kok.
Del broccoli og sjampinjong i biter.
Fres først broccoli og deretter sjampinjong i litt olje i wokpanne eller varm stekepanne.
Ha alt tilbake i pannen og varm opp sammen med soyasaus. Smak til med salt og pepper. Bland inn nudler eller server ved siden av.
Tips:
Server søt chilisaus til.
Her finner du veldig mange oppskrifter med kylling
Mange deilige retter med nudler finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Grønn wokpanne
Fremgangsmåte
Oljen varmes i wokpannen eller stekepannen. De oppdelte grønnsakene tilsettes og stekes i flere runder for at temperaturen skal holdes høy gjennom stekingen. Rør hele tiden.
Legg grønnsakene over i en bolle mens du steker resten. Ha dem tilbake i wokpannen eller stekepanne.
Tilsett soyasaus, chilisaus, sherry, brunt sukker og ingefær.
Smak til med salt og pepper.
Tips:
For ekstra metthetsfølelse kan du tilsette kokte nudler.
Se våre andre oppskrifter på wok
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Wok med svinekjøtt, banan og cashewnøtter
Fremgangsmåte
- Varm en wokpanne eller stekepanne med høye kanter og ha i litt olje.
- Stek kjøtt og ingefær på høy varme til det begynner å bli gyllent. Legg det over på en tallerken.
- Skrell og del bananene på langs, og deretter i grove biter.
- Varm pannen på nytt med resten av oljen. Stek bananer, vårløk, chili og nøtter til bananene har fått fin farge.
- Vend forsiktig inn kjøttet sammen med chilisaus og smak til med litt soyasaus.
Server rykende varmt sammen med fullkornsris eller fullkornnudler og frisk koriander.
Her byr vi på mange deilige wokretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Kylling i stekt ris
Fremgangsmåte
- Skjær fennikel og sellerirot i små biter og stek noen minutter i olje i en wok eller en stor panne.
- Skjær purre, chili og kylling i strimler og ha i pannen sammen med finhakket ingefær.
- Stek til kyllingkjøttet er lett brunet. Tilsett sjampinjong og stek videre i noen minutter.
- Ha i kokt ris og stek til den tar litt farge. Tilsett tinte erter og varm dem gjennom.
- Drypp over litt soyasaus.
- Tips:
Hvis du ikke har frisk ingefær kan du bruke 1 ts malt ingefær.
Lei av den samme kyllingoppskriften? Her finner du garantert ny inspirasjon
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Wok med reker og søt chilidip
Fremgangsmåte
Tilbered risnudlene som anvist på pakken.
Rens rekene. Varm opp oljen i en wok eller dyp stekepanne. Tilsett hvitløk og ingefær og fres i 1 minutt ved ikke for sterk varme til alt er gyllent.
Skru opp varmen og ha i purreløk og paprika og la det frese i ca 1 minutt. Ha deretter i aspargesbønnene og la det frese i 1 minutt. Tilsett søt chilisaus og la småkoke i ca 1 minutt til.
Ha i rekene og fres dem med i 1 minutt. Bland risnudlene med sausen og server. Alternativt kan du anrette risnudlene på tallerkener og fordele rekesausen over. Pynt med frisk koriander.
Her finner du veldig mange deilige retter med reker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 280.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
82 POENG
-
Skalldyrpasta kremet med reker eller scampi
Fremgangsmåte
- Kok spagettien etter anvisningen på pakken, men uten å tilsette salt.
- Sil vannet av spagettien i et dørslag, og legg den på et egnet oppvarmet serveringsfat.
- Pill rekene, finhakk løk, hvitløk og urter. Riv chilipepper og press sitron.
- Varm olje i en panne eller wok og tilsett hvitløk, løk og chili, og rørfres i ca 2 min.
- Tilsett matfløte og soyasaus og la koke 5 minutter.
- Bland i reker/scampi samt urter og sitronsaft.
- Pynt med urter eller spirer og server straks.
Tips: Om du ikke er klar for chili, kan du erstatte med mildere paprikapulver.
Lyst på en annen pastarett da finner du mange her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 224.90 kr Basisutvalget86 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Wok med marinert kylling og bokhvetenudler
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk og chili. Riv ingefæren.
- Bland dette sammen med kjøttet og soyasausen og la det marinere ca. ½ time.
- Skjær purre, paprika og gulrot i skiver. Bønnene deles i to.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken.
- Stek kyllingen raskt i olje i flere omganger, 2-3 minutter på sterk varme.
- Fres grønnsakene raskt, bland inn litt av soyasausmarinaden samt kyllingen og rør nudlene forsiktig i tilslutt.
- Smak til med pepper og eventuelt salt.
Her finner du mange flere wokretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Svinekjøtt med nudler Pad thai
Fremgangsmåte
- Skjær kjøtt, kål og vårløk/purre i strimler og chili i ringer. Finhakk hvitløk og ingefær. Del løken i tynne båter.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken.
- Varm olje i panne/wok og fres kjøttet i små porsjoner, 2-3 minutter på sterk varme.
- Surr grønnsakene sammen med ingefær og chili et par minutter. Ha så i kinakål sammen med nudlene og kjøttstrimlene.
- Smak til med soyasaus, pepper og eventuelt salt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Svinekjøtt i wok
Fremgangsmåte
- Grovriv gulrot. Skjær paprika i strimler og purre i ringer. Skjær kjøttet i tynne strimler.
- Varm oljen til det ryker svakt og brun kjøttet i små porsjoner 2-3 minutter på sterk varme. Legg til siden.
- Fres grønnsakene i olje, ha kjøttet tilbake i woken og bland sammen.
- Bland sammen buljong, maisenna og ingefær og hell over. Rør til det koker, smak til med salt og pepper og la det trekke et par minutter.
Serveres med kokt ris.
Her finner du mange flere wokretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Lag en skikkelig grønn wokpanne
Fremgangsmåte
- Oljen varmes godt og de oppdelte grønnsakene has i pannen og freses i 5-6 min.
- Smakes til og serveres umiddelbart.
- Egnet tilbehør er kokt ris, poteter eller gjærbakst.
Mange flere retter du kan lage med wokpanne
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
80 POENG
-
78 POENG
Hval i wok
Fremgangsmåte
- Varm oljen i en wok eller stekepanne med høye kanter.
- Ha i kjøttet og stek det i 10 sekunder. Dryss over litt salt og pepper. Ta det ut av pannen og hold det varmt.
- Stek grønnsakene raskt på god varme til de har tatt farge, tilsett de ferdigkokte nudlene.
- Rør sammen ingefær, soyasaus, buljong og evt maisennamel (et tips for å unngå klumper er å riste dem med litt vann på forhånd).
- Ha blandingen opp i pannen og la det hele koke opp. Tilsett bønnespirene og rør rundt.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg i det hvalkjøttet og server umiddelbart.
Tips: Ha gjerne litt ristede sesamfrø over retten.
Lekre hvaloppskrifter finner du her
Her er flere oppskrifter med wok
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Laks i wok
Fremgangsmåte
Gjør klar alle grønnsakene. De skal renses og kuttes i strimler eller skiver. Broccolien deles i små buketter og stilken skjæres i skiver.
Fiskefiléten skjæres i terninger ca 3x3 cm, pass på at alle bein er fjernet.
Varm oljen i en stekepanne eller wokpanne til den er godt varm. Stek fiskebitene gylne og legg dem over på et varmt fat. Dryss litt salt og pepper over.
Stek raskt broccoli, gulrot, og purre 2 -3 minutter og legg dem over fisken på fatet.
Stek deretter løk og hvitløk 2 minutter. Tilsett soyasaus og fiskebuljong og jevne med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med "fem-krydder" ev salt og pepper.
I denne sausen kan du også ha i 1 ts revet frisk ingefærrot og ½ finhakket chili dersom du vil ha en sterkere saus.
Hell sausen over fisken og grønnsakene.
Fem-krydder er en kinesisk krydderblanding som du får kjøpt i internasjonale butikker. Det kan sløyfes eller du kan prøve andre krydder for eks. andre orientalsk krydderblandinger. Det finnes mange typer i handelen. Andre grønnsaker kan brukes. Velg gjerne et par hovedgrønnsaker og 2-3 smaksgrønnsaker.
Her finner du veldig mange wokretter
Har du lyst på en annen rett med laks skal du ta en titt her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
82 POENG
Indonesisk grill-wok
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene til marinaden i en plastpose. Tilsett kyllingstimlene og bland dem godt med marinaden. La posen ligge i kjøleskapet fra 1/2 - 3 timer.
- Ta kyllingstrimlene opp av marinaden og stek dem i en wokpanne som er beregnet for grillen.
- Når kjøttet er hvitt rundt det hele kan grønnsakene tilsettes.
- Fres alt sammen noen minutter.
Server woken med ris, gjerne krupuk (maisbrød), søt chilisaus og soyasaus.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Grønn wokpanne
Fremgangsmåte
Oljen varmes først opp i wok pannen eller en tilsvarende panne.
De oppdelte grønnsakene tilsettes i porsjoner og stekes raskt under konstant røring.
Ta så i soyasaus og de øvrige smaksetterne.
Wokmat serveres umiddelbart.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 98.60 kr Bestillingsutvalg80 POENG
Kyllingwok med nudler
Fremgangsmåte
Skjær kyllingfilet i strimler, og tørk den godt av.
Skjær også grønnsaker (type og mengde etter ønske) i strimler eller terninger. Sett på vann til nudlene.
Varm litt olje i en wok, og brun kyllingen i oljen, sammen med hvitløk og chili - ha gjerne litt soyasaus på helt på slutten av stekingen. Når kyllingen er blitt fint lysebrun, ta den ut av woken(pass på steketiden, den blir fort tørr!), og ha litt mer olje i woken etter behov.
Surr så grønnsakene kjapt i woken, slik at de beholder fargen og sprøheten. Når vannet til nudlene koker, ha de i, og kok dem i 2-3 min UTEN (!) å ha i krydderposen.
Når grønnsakene er ferdigstekt, ha kyllingen i sammen med grønnsakene, sil vannet av nudlene og ha de også oppi woken sammen med resten. (Skru ned varmen!) Surr alt godt sammen, og ha i en god dæsj med Oyster Sauce, Sweet Chili Sauce og litt soyasaus og vend alt godt sammen.
Har du et favorittkrydder med litt "kick" i, kan du gjerne ha dette i også. Sett gjerne woken rett på bordet, slik at man kan ta så mye man selv ønsker. Serveres med godt å drikke til, og spises med pinner.
Her finner du mange oppskrifter med wok
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Szechuan sweet and sour scampi
Fremgangsmåte
Ta vekk skallet på scampiene men la halen være igjen. Wok dem på høy varme et par min til de er røde og ikke rå.
Ta de opp og kutt grønsakene i strimler og ingefær,hvitløk og chilli i bittesmå biter og wok alt sammen på høy varme i et par minutter.
Ha tilslutt i scampien og resten av ingrediensene utrørt i kopp med vann og juicen fra ananas. Kok til det har tyknet passe.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Turbo-kylling
Fremgangsmåte
Sett på risen først, det andre tar ikke lenger tid enn at du rekker det mens den koker. Rens kyllingen og del den i små biter. Ved bruk av kyllingfilet må disse stekes først. Del så opp grønnsakene i passelig store firkanter. Stekes i oljen på sterk varme et par minutter, og deretter tilsettes kyllingen. Krydre med paprika, karry, salt og godt med pepper. Tilsett så den ferdigkokte risen, og bland godt.
Til slutt heller du godt med soyasaus over det hele. Blir det tørt kan det spes med litt vann. Retten skal serveres med varme baguetter til, og kanskje en god flaske vin.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
77 POENG