Kyllingwok med nudler
Stig Klovholt

Kyllingwok med nudler

Kylling er som skapt for wok. Resultatet blir nemlig nærmest garantert saftig og lekkert, det være seg uansett om du er en habil woker eller nybegynner. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfilet i strimler, og tørk den godt av.

Skjær også grønnsaker (type og mengde etter ønske) i strimler eller terninger. Sett på vann til nudlene.

Varm litt olje i en wok, og brun kyllingen i oljen, sammen med hvitløk og chili - ha gjerne litt soyasaus på helt på slutten av stekingen. Når kyllingen er blitt fint lysebrun, ta den ut av woken(pass på steketiden, den blir fort tørr!), og ha litt mer olje i woken etter behov.

Surr så grønnsakene kjapt i woken, slik at de beholder fargen og sprøheten. Når vannet til nudlene koker, ha de i, og kok dem i 2-3 min UTEN (!) å ha i krydderposen.

Når grønnsakene er ferdigstekt, ha kyllingen i sammen med grønnsakene, sil vannet av nudlene og ha de også oppi woken sammen med resten. (Skru ned varmen!) Surr alt godt sammen, og ha i en god dæsj med Oyster Sauce, Sweet Chili Sauce og litt soyasaus og vend alt godt sammen.

Har du et favorittkrydder med litt "kick" i, kan du gjerne ha dette i også. Sett gjerne woken rett på bordet, slik at man kan ta så mye man selv ønsker. Serveres med godt å drikke til, og spises med pinner.

Her finner du mange oppskrifter med wok

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Stig Klovholt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her