Om du ikke rekker å sylte sitronen, så får du en alternativ løsning. Uansett hva du gjør, så er sitron nødvendig i en rett som denne. Spesielt om du kjører løpet helt ut og bruker sildefilet. Bli overrasket over hvor godt det smaker.
Dagens rett
Foto: (Bartosz Luczak)
Fiskeboller får ny betydning med smaksintense marokkanske kefta/kofta
Godt krydrete, men ikke sterke, det er fasiten for disse lettlagde marokkanske fiskebollene.
Aase E. Jacobsen
30 Januar 2024 - 00:00
Marokkanske fiskeboller med paprika, oliven, tomater og syltet sitron
Fremgangsmåte
- Om du har foodprocessor, tilsetter du fiskefilet, urter, hvitløk, egg og krydder.
- Kjør til ganske fin, men ikke helt fin masse.
- Om du ikke har, han du hakke ingrediensene (fiskefilet, urter, hvitløk) så fint som mulig og blande med krydderne og egg til seig masse. La stå i 15 minutter.
- Form små boller ved hjelp av en skje.
- Varm olje i en panne og stek fiskebollene gylne på alle sider. Hold varme.
- Stek paprika og tomatskiver i samme panne. Drypp over sitronsaft.
- Kok ut pannen og hell over retten ved servering.
- Legg fiskeboller, oliven, paprika og tomat på tallerkener og topp med syltet sitron.
- Avslutt med finhakkete friske urter.
Tips: Hvis du ikke har syltet sitron, kan du steke sitronskiver sammen med paprika og tomatskivene.
Flere deilige retter med fiskeboller
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Syltet sitron
Fremgangsmåte
- Skjær vasket sitron i så tynne skiver som mulig.
- Ha sitronsaft i en kjele og legg sitronskivene oppi.
- Kok opp og la dampe i 2 minutter.
- Overfør sitronskivene til en bolle med lokk.
- Ta vare på den varme væsken i kjelen og rør ut honningen i den.
- Tilsett de andre ingrediensene og rør inn i sitronskivene slik at alt dekkes.
- Avkjøl i romtemperatur og la stå med lokk i kjøleskapet i minst ett døgn.
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå