Festmeny til feitetirsdag
Tiramisu med cognac
Fremgangsmåte
Del fingerkjeksene i to og fordel på fire porsjonstallerkener eller bruk en liten kvadratisk kakeform.
Bland kaffen med 1 ss av marsalaen og hell dette over kjeksen. Sett det til side i 5 minutter slik at væsken kan trenge inn i kjeksen.
Pisk i mellomtiden sammen kesamen, fløteosten, sukkeret og resten av marsalaen og cognacen. Øs litt av blandingen over fingerkjeksene, og dryss deretter på litt av kakaoen gjennom en kaffesil.
Fortsett å legge ostemasse og kakaopulver lagvis, og avslutt med kakaodryss på toppen. Dryss den revne sjokoladen over til slutt. Sett desserten kjølig til den skal serveres.
Se våre andre oppskrifter på tiramisu
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.50 l Pris: 399.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Fritert ridderost med aprikos og valnøtter
Fremgangsmåte
- Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Varm opp oljen til 180 grader og fritér osten til den er gyllen.
- Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det begynner å tykne.
- Servér ostebiter med aprikos, valnøtter og rødbetespirer. Dryss over litt rosepepper.
Prøv gjerne denne serveringsmetoden med andre oster også.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 649.90 kr Bestillingsutvalget96 POENG
-
92 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
Sjokoladetrøffelkake med pinjekjerner
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 grader.
- Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen fra platen og rør i sukker, kakao og vaniljesukker.Rør i ett og ett egg. Ha til slutt i melet.
- Ha røren i en smurt form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Stek kaken nederst i ovnen i ca 20 min (kaken skal være litt løs i midten).
- Kok opp fløte og smør i en kjele. Ta kjelen fra platen. Ha i sjokoladen og rør til det er helt smeltet.
- Sett sjokoladetrøffelen i kjøleskapet i ca 1 time til den er halvstiv.
- Ha sjokoladetrøffelen over kaken, strø over pinjekjerner og sett kaldt, gjerne 1 time før den skal serveres.
Servér gjerne med noe syrlig, f.eks. bringebær eller pasjonsfrukt.
De beste kakene med sjokolade finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG