Festmeny til feitetirsdag
Andebryst med stekte poteter og søtpotetpuré
Fremgangsmåte
- Rut andebrystet i fettet med en skarp kniv og brun kjøttet på alle sider i en tørr stekepanne. Stek i ovn ved 78 grader til kjernetemperaturen er 56 grader (bruk steketermometer).
- Vask nypotetene godt og del dem i to med skallet på. Ha litt olje, salt og pepper i en langpanne og stek potetene ved 200 grader i ca 30 min.
- Skrell søtpotetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet, mos potetene, tilsett smør og kjør alt til puré med en mikser. Smak til med salt og pepper.
- Kok inn portvinen til det halve. Tilsett kraften og kok inn til ca 5 dl ferdig saus. Kumquaten finhakkes og has i sausen umiddelbart før servering.
Tips:
Får du ikke tak i nypoteter, kan du også benyttet mandelpoteter eller gourmetpoteter.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Honningglasert lammeribbe
Fremgangsmåte
- Sag gjerne beina på ribba slik at den blir lettere å skjære opp etter steking. Fjern overflødig fett.
- Legg den i en ildfast form.
- Bland sammen honning, soyasaus, finhakket hvitløk og chili. Legg lammeribba i en ildfast form, og pensle dette på ribba.
- Strø på salt og pepper, og dekk den med aluminiumsfolie.
- Sett ribba i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Ta av aluminiumsfolien, pensle en gang til og stek videre i ca. 45 minutter.
- Skru opp varmen til 225 grader, pensle på nytt og stek i ytterligere 15 minutter. Du kan også sette den under grillen noen få minutter for å få sprø overflate.
Lyst til å lage en annen ribbe byr vi på mange
Mange andre deilige retter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 429.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
HellasVolum: 0.44 l Pris: 49.90 kr Uten utvalg87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 185.90 kr Basisutvalget84 POENG
Svineribbe med hasselnøtter, chili og eple
Fremgangsmåte
Skjær av svoren og beina på ribba. Du kan også la beina sitte på og fjerne dem etter at ribba er stekt. Da er ribba så mør at de lar seg fjerne lett. Rut opp fettet med en skarp kniv.
Krydre ribba med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form. Fordel resten av ingrediensene over ribba, men pass på at ribba ikke dekkes helt med væske. Ca. ¼ av ribba skal stikke over væsken.
Sett ribba i ovnen ved 150 °C og la stå i 2–3 timer. Det er viktig at ribba står lenge så den blir ordentlig mør. Beregn god tid. Snu ribba omtrent hver halvtime. Det siste kvarteret kan du legge ribba med fettet opp og heve temperaturen til 200 °C slik at du får litt farge på fettet. Pynt med koriander ved servering.
Servering:
Svineribba smaker fantastisk godt sammen med en sprø salat og nykokt ris. Du kan også ha linser og mer grønnsaker i den ildfaste formen under steking samt servere godt brød ved siden av.
Derfor spiser halve Norge svineribbe på julaften
Flere tips til ribbe
Dette drikker du til ribbe
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG