USA er utrolig variert med sine 50 stater, hver med sine egne mattradisjoner. Her har vi funnet frem noen av de mest kjente rettene som du lett kan lage selv.
Lær hvordan du lager spareribs fra bunnen av
Flere internasjonale retter finner du her
Rekecocktail med dillmajones
Fremgangsmåte
Rens rekene og sett kaldt frem til servering.
Ha dill og majones i en blender og kjør sammen til du får en grønn majones, ha gjerne i litt revet sitronskall også.
Agurken skrelles og kuttes i biter, vårløken finhakkes
Hjertesalaten vaskes, rives og blandes med agurk, vårløk og reker. Ha over sitronsaft og god olivenolje og bland godt. Smak til med salt og pepper.
Server sammen med dillmajones og godt brød/loff
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 309.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Hamburger med dressing og valgfritt tilbehør
Fremgangsmåte
- Hamburgerne:
Kna sammen det malte kjøttet med hendene og tilsett salt, pepper og potetmospulver. - Tilsett melk i to omganger, kna godt mellom hver gang du heller i melk.
- Del deigen i 4 eller 6 like store deler, lag runde boller og trykk dem litt flate. Stek hamburgerne på middels høy varme, eller grill de.
- Dressing:
Mål opp rømmen, ha den over i en liten bolle og rør rundt. Skjær over en sitron, press ut litt saft. Rens og finhakk gressløken. - Bland sitronsaft og gressløk i rømmen, rør rundt og smak.
- Slik legger du opp en ferdig burger på brød:
- Del hamburgerbrødet i to, legg på noen salatblader, hamburgeren, en tomatskive og litt løk eller gressløk, og til slutt litt dressing og brød på toppen.
- Tips:
Burgeren kan også serveres uten brød. Da kan du lage smilefjes på burgeren hvis du har lyst. Bruk strimler av rød paprika eller ketchup som munn, gressløk til nese og maiskorn som øyne. Server dressingen ved siden av og brød til.
Flere herlige hamburgeroppskrifter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
Slik skal spareribs smake
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
- Legg spareribsene i marinaden og la de godgjøre seg i minst 1 time i kjøleskapet.
- Bak dem i folie i ovnen på 200 grader eller på grillen med lokk over i 1 time.
- Ta dem ut av folien og grill spareribs i 10 minutter på hver side tilslutt.
- Serveres med grillede maiskolber, grillede tomater, bakt løk og halve poteter. Evt. grillede grønnsaker på spyd (mais, løk, paprika).
Tips: Et ekte amerikansk tilbehør er coleslaw (kålsalat) og en skikkelig bbq-saus til spareribsen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 214.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
S'mores
Fremgangsmåte
- Byggkjeks (gir 30 stykker):
- Rør smør og sukker lyst og luftig.Ha i ett og ett egg og visp dem lett inn.
- Bland natron og vaniljesukker med mel og rør det inn. Tilsett hakkede nøtter og hakket sjokolade.
- Bruk teskjeer til å lage små topper med røren på en stekeplate dekket med bakepapir.
- Stek kjeksene på 180 °C i ca. 10 minutter midt i ovnen. Avkjøles på rist.
- S'mores:
- Legg en rute med sjokolade på hver kjeks.
- Ha marshmallows på et spyd og grill dem til de blir gylne.
- Legg en varm marshmallow oppå hver sjokoladebit,
- legg en ny kjeks over det hele og vent et par minutter til sjokoladen smelter av marshmallowen.
Planlegger du kakefest, finner du oppskriftene her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter