- Hamburgerne:
Kna sammen det malte kjøttet med hendene og tilsett salt, pepper og potetmospulver. - Tilsett melk i to omganger, kna godt mellom hver gang du heller i melk.
- Del deigen i 4 eller 6 like store deler, lag runde boller og trykk dem litt flate. Stek hamburgerne på middels høy varme, eller grill de.
- Dressing:
Mål opp rømmen, ha den over i en liten bolle og rør rundt. Skjær over en sitron, press ut litt saft. Rens og finhakk gressløken. - Bland sitronsaft og gressløk i rømmen, rør rundt og smak.
- Slik legger du opp en ferdig burger på brød:
- Del hamburgerbrødet i to, legg på noen salatblader, hamburgeren, en tomatskive og litt løk eller gressløk, og til slutt litt dressing og brød på toppen.
- Tips:
Burgeren kan også serveres uten brød. Da kan du lage smilefjes på burgeren hvis du har lyst. Bruk strimler av rød paprika eller ketchup som munn, gressløk til nese og maiskorn som øyne. Server dressingen ved siden av og brød til.
Flere herlige hamburgeroppskrifter finner du her