Festmeny med klippfisk

Vi trår til med en skikkelig festmeny når tre retter med en av våre beste råvarer - klippfisk - skal på bordet.
Redaksjonen
06 Desember 2008 - 01:00

Klippfisk er en delikatesse som mange av oss dessverre ikke bruker så mye av, ikke minst på grunn av at den skal vannes ut så god tid i forveien.
 
Nå er det derimot enklere å lage de deiligste retter med klippfisk, for i mange butikker kan du få benfrie stykker som tar kortere tid å vanne ut, og du kan sågar få ferdig utvannet klippfisk.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Klippfisk carpaccio

Klippfisk carpaccio

Fremgangsmåte

  1. Klippfisk vannes ut i 30 min så det verste saltet er borte. Eller aller helst ett døgn for . Bruk helst ryggfileten, den tykkeste biten på torsken som er mindre tørr og salt enn de tynnere delene av fisken.
  2. Skjæres så i løvtynne skiver, og legges på flatt på fat.
  3. Bland alle ingrediensene til salsaen sammen i en kasserolle og la det få koke i ca 20 min. Smak til med salt, og eventuelt litt sukker. Avkjøles før servering.
Server klippfisken med salsa og litt salat.
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grillet klippfisk med tomatsaus

Grillet klippfisk med tomatsaus

Fremgangsmåte

Vann klippfisken ekstra godt ut, minst 3 døgn, gjerne 4. Klippfisken sveller og vil etter utvanning øke til ca. ¾ kg.

Tørk klippfisken godt i et håndkle. Du kan også benytte ferdig utvannet klippfisk.

Varm en grillpanne eller stor stekepanne, pensle med olje og stek fisken i 3--4 min på hver side.

Steketiden avhenger av tykkelsen på fiskestykkene. Det er viktig at fisken ikke stekes så lenge at den blir tørr. Snu fisken med pinsett.

Bland alle ingrediensene til tomatsausen i en matprocessor og kjør dem, gjerne med momentbryteren, til en gov masse. Bruker du hermetiske tomater skal laken være med.

Kok tomatmassen inn til den tykner og får konsistens som vanlig ketchup. La minitomatene koke med de siste min.

Smak sausen til med salt. Du har nå en god tomatsaus med ren og kraftig smak og helt uten tilsetningsstoffer.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Klippfisk Moqueca

Klippfisk Moqueca

Fremgangsmåte

  1. Del fisken i serveringsstykker og la den trekke i kokende vann i 15 minutter.
  2. Varm olivenolje og maisolje i en stor kjele.
  3. Stek løk i skiver, tomater og hvitløk, surr 5 minutter og tilsett 5 dl kokekraft, palmeolje, koriander, laurbærblad og tomatpuré.
  4. Kokes til det tykner, da tilsettes kokosmelk.
  5. Legg i fisken som får koke noen minutter i kraften. Ta ut fisken.
  6. I en egen kjele lages saus av 5 dl kokekraft, most ris, finhakket løk og palmeolje.
  7. Smak til med 2 ss av den tilberedte fiskesausen, salt og pepper.
Server fisken med sausen og kokte poteter ved siden av.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet
Dagens rett

Så kjapt får du dagens fiskemiddag på bordet

Mens fisken steker, blander du salaten av maiskorn og edamamebønner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her