Stekt ris, tenker du kanskje? Faktum er at det er en rett svært mange spiser akkurat nå. Altså ikke i ditt nabolag, men i den asiatiske delen av verden. En rett som er like lett å passe inn i vår hjemlige hverdagsmeny.
Retten er en fantastisk måte å utnytte middagsrester på. Eller posen med frosne grønnsaker du ikke helt vet hva du skal gjøre med.
Men du kan selvsagt lage den fra bunnen av. Billig og enkelt er det uansett hva du velger.
Om du vil prøve andre retter med ris, så finner du dem her
Tips: Bruker du en stekepanne med slippbelegg, trenger du mindre stekefett.
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bestill dagens rett som e-post
Stekt ris
Fremgangsmåte
Finhakk hvitløken og kutt purreløken i tynne skiver.
Del skinken og gulroten i terninger.
Varm woken/stekepannen. Stek hvitløk i halvparten av oljen og ha i skinke. Ha i ris og la det steke til det er gyllent. Bland inn grønnsakene og la det surre i 2 minutter.
Lag et hull i midten av risblandingen (helt ned til selve stekepannen) og ha i resten av oljen og egg. Rør godt.
Smak til med fiskesaus og pepper.
Tips: Du kan også bruke en blanding av fiskesaus og soyasaus hvis du foretrekker det.
Tips: Risen bør være avkjølt, ellers blir retten klissete.
Om du vil prøve andre retter med ris, så finner du dem her
Her finner du veldig mange wokretter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG