Paprika og aubergine gir denne oppskriften en søreuropeisk krydret touch. Og det vil vi gjerne ha i glasset denne søndagen også. Vi foreslår enten en libanesisk vin eller en fra Rioja.
Flere gode lammeretter finner du her
Prøv en ny vri på lammet med disse oppskriftene
Lammestek med paprika og aubergine
Fremgangsmåte
- Bland sammen smør, sennep og oregano. Bruk en liten spiss kniv og lag små snitt i steken rundt det hele.
- Gni smørblandingen rundt hele steken og inn i snittene.
- Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken (ikke mot bein) og legg den over i en stor ildfast form. Du skal ha plass til grønnsakene også etterhvert.
- Stek på 125 grader i ca. 1 time.
- Rens paprika, aubergine og squash og del i store terninger.
- Ta ut lammesteke og legg i grønnsakene i den ildfaste formen.
- Drypp olivenolje over, og stek videre i ca 1 time eller til steketermometeret viser 65 grader for rosa.
- La steken hvile i minst 20 minutter før den skjæres opp.
- Server med nykokte poteter og sjysaus som du lager av kraften fra kjøttet og grønnsakene.
Tips: Husk at kjernetemperaturen stiger med ca 5 grader etterhvert som steken får hvile. Ved å la steken hvile setter kjøttkraften seg bedre og du får en perfekt saftig stek.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Mange andre deilige retter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG