- Bland sammen smør, sennep og oregano. Bruk en liten spiss kniv og lag små snitt i steken rundt det hele.
- Gni smørblandingen rundt hele steken og inn i snittene.
- Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken (ikke mot bein) og legg den over i en stor ildfast form. Du skal ha plass til grønnsakene også etterhvert.
- Stek på 125 grader i ca. 1 time.
- Rens paprika, aubergine og squash og del i store terninger.
- Ta ut lammesteke og legg i grønnsakene i den ildfaste formen.
- Drypp olivenolje over, og stek videre i ca 1 time eller til steketermometeret viser 65 grader for rosa.
- La steken hvile i minst 20 minutter før den skjæres opp.
- Server med nykokte poteter og sjysaus som du lager av kraften fra kjøttet og grønnsakene.
Tips: Husk at kjernetemperaturen stiger med ca 5 grader etterhvert som steken får hvile. Ved å la steken hvile setter kjøttkraften seg bedre og du får en perfekt saftig stek.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Mange andre deilige retter med lam