Bløt eggerøre med chorizopølse
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Posjerte egg med hollandaisesaus og spinat
Fremgangsmåte
Kok opp vann og tilsett eddik og salt. Knekk eggene i en kopp. Rør om i vannet med tresleiv til det dannes en "syklon" i midten. Ha eggene i midten av "syklonen" og ta kjelen av platen. La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem på et kjøkkenpapir.
Skyll spinaten godt. Surr den raskt i en stekepanne i litt smør. Vend rundt spinaten med en hvitløkbåt på en gaffel. Smak til med salt, pepper og evt. litt sukker.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 124.00 kr Basisutvalg (Fullsortiment)89 POENG
-
84 POENG
Kald sitronsufflé
Fremgangsmåte
Klipp et stykke aluminiumsfolie som er 5 cm lengre enn omkretsen på formene. Brett folien dobbelt på langs. Fest den rundt formen med tape. Folien skal gå minst 3 cm over kanten på formen.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann, 5-6 minutter. Riv sitronskallet og press saften.
Skill eggene og pisk plommene med halvparten av melisen. Stivpisk hvitene med resten av melisen. Stivpisk kremfløten. Bland eggedosis, hviter og fløte.
Hell av vannet på gelatinplatene og løs opp én og én plate i ½ dl kokende, varmt vann. Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen. Rør den inn i fromasjen.
Hell smeten i formene slik at den går noen cm over kanten. Sett fromasjen kaldt til den stivner. Ta av folien.
Server fromasjen pyntet med revet sitronskall og sitronmelisse.
Se våre andre oppskrifter på suffle
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG