Pistasjenøtter er manges favoritt-smakstilsetting for iskrem. Så også for semifreddo som betyr halv-fryst. Den lages uten iskremmaskin - og settes rett i fryseren. Et populært innslag på kakebordet.
Ukens kake
Foto: (Dansukker.no)
Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten
Semifreddo er en klassisk italiensk iskremdessert som har en annen konsistens enn gelato. Men smaken er like sublim. Og ikke minst lettlaget.
Aase E. Jacobsen
16 Mai 2024 - 07:00
Semifreddo med rose og pistasj
Fremgangsmåte
- Kle en avlang springform, ca. 1,5–2 liter, med plastfolie.
- Skill eggeplommene og eggehvitene.
- Visp eggehvitene stive.
- Visp eggeplommene og vaniljesukkeret til en kremet konsistens i en separat bolle. Tilsett glukosesirup, og visp sammen til en jevn røre.
- Visp fløte og mascarpone til en kremet konsistens i en separat bolle. Vend forsiktig inn eggeplommeblandingen og eggehvitene til slutt. Tilsett rosevann og pistasjnøtter.
- Hell røren over i formen og sett den i fryseren i minst 4–5 timer, gjerne over natten.
- Ta ut iskremen ca. 10 minutter før servering, og topp den med pistasjnøtter og spiselige blomster.
Tips: I stedet for rosevann kan du bruke lik mengde appelsinjuice.
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå