- Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
- Ha eggehvitene i en kasserolle og pisk dem lett til de begynner å skumme litt.
- Ha i sukkeret og kokosmassen.
- Sett kasserollen på middels varme og rør godt i bunnen hele tiden.
- La massen varmes opp til den tykner.
- Den skal ikke koke, så ta kasserollen av varmen når massen er så varm at du akkurat ikke greier å stikke fingeren nedi.
- Bruk to spiseskjeer, eller en isskje, til å fordele makronene som topper/kuler på stekebrettet.
- Glatt eventuelt ut massen med fingrene før du setter brettet i stekeovnen og steker dem lett gylne i 12 minutter.
- Sett dem forsiktig over på en bakerist til avkjøling.
- Sjokoladetrekk: Smelt mørk sjokolade og fløte i en tykkbunnet kjele. Rør jevnt, ta av varmen og la avkjøle litt.
- Dypp bunnen av makronene i sjokoladen og sett dem på et bakepapir for å tørke.
Tips: Du kan også bruke kakeformer av papir for å sikre at de ikke faller fra hverandre når du skal flytte dem fra stekebrettet for avkjøling.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig