Sett ovnen på 175 °C.
Begynn med fyllet. Smelt smøret i en gryte, og ha deretter i de andre ingrediensene unntatt kokos. Rør om, og ha halvparten av fyllet i en bolle. Tilsett 1/2 dl kokos i bollen. Sett det til side for å avkjøles.
Lag muffinsrøren. Smelt smør og sett det til siden for å avkjøles.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett melken i smøret, og visp det inn i røren.
Rør inn de tørre ingrediensene og bland til en jevn røre.
Fordel røren i muffinsformene, som skal være rundt 2/3 fulle. Ha litt kokosfyll i midten av hver muffinsform.
Stek nederst i ovnen i 10 min. Ta ut fra ovnen, og la muffinsene avkjøles på rist.
Lag glasuren. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Avkjøl.
Visp smør og melis luftig i en bolle. Visp inn smeltet sjokolade og tilsett fyllet uten kokos. Visp til en jevn blanding. Sett i kjøleskap 10–15 min.
Sprøyt glasuren på muffinsene og dryss over kokos eller kakao.
Prøv gjerne denne oppskriften på sjokolademuffins
Se flere nyttige kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev