Sjokolademuffins fylt med kokos
Dansukker

Sjokolademuffins fylt med kokos

Muffinsene har et søtt fyll med smak av kokos og er pyntet med glasur av mørk sjokolade.

Antall porsjoner

18

Tilberedning

45 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C.

Begynn med fyllet. Smelt smøret i en gryte, og ha deretter i de andre ingrediensene unntatt kokos. Rør om, og ha halvparten av fyllet i en bolle. Tilsett 1/2 dl kokos i bollen. Sett det til side for å avkjøles.

Lag muffinsrøren. Smelt smør og sett det til siden for å avkjøles.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett melken i smøret, og visp det inn i røren.

Rør inn de tørre ingrediensene og bland til en jevn røre.

Fordel røren i muffinsformene, som skal være rundt 2/3 fulle. Ha litt kokosfyll i midten av hver muffinsform.

Stek nederst i ovnen i 10 min. Ta ut fra ovnen, og la muffinsene avkjøles på rist.

Lag glasuren. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Avkjøl.

Visp smør og melis luftig i en bolle. Visp inn smeltet sjokolade og tilsett fyllet uten kokos. Visp til en jevn blanding. Sett i kjøleskap 10–15 min.

Sprøyt glasuren på muffinsene og dryss over kokos eller kakao.

Prøv gjerne denne oppskriften på sjokolademuffins

Se flere nyttige kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

3
3/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her