Denne kveiteoppskriften er slett ikke vanskelig å lage. Ikke tar den altfor lang tid heller. Derfor rekker du fint å lage desserten vi frister med. En crème brulée med svisker og marsipan er den perfekte avslutning før vi skåler inn det nye året.
Flere lekre kveiteretter finner du her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Grillet kveite med tomat- og kongekrabbelasagne, pepperrothollandaise
Fremgangsmåte
- Kok inn krydder og skalldyrkraft (til lasagnen) til den har god og kraftig smak.
- Kok appelsinsaften inn til 1/3 og bland den i skalldyrkraften.
- La den rå kongekrabben trekke i kraften i 2-3 min (ikke nødvendig hvis den kjøpes kokt). Hold av noen pene biter til pynt, hakk resten.
- Rør fløten i skalldyrkraften og kok den inn et par minutter til den får fyldig konsistens.
- Rør inn hakket kongekrabbe, basilikum og parmesan.
- Rens og fres spinaten i litt olje, smak til med salt og pepper. La spinaten renne av på et håndkle.
- Dypp tomatene i kokende vann og flå av skinnet. Del dem og ta ut frøene. Skjær skiver av tomatene, i størrelse til porsjonsformene du skal lage lasagnen i.
- Legg tomat i bunnen av formen, så et lag spinat, deretter krabbestuingen og tomat på toppen. Før servering varmes lasagnen i ovn ved 150 grader i 2-3 minutter.
- Dryss salt og pepper på fisken og pensle den lett med olje. Stek den i en grillpanne, 2-3 min på hver side, eller i ovn ved 150 grader i 6-8 minutter avhengig av tykkelsen.
- Smak sausen til med finrevet pepperrot, behold noe til pynt.
- Legg opp fisken på aspargestopper med tomat-kongekrabbelasagne ved siden av og hjemmelaget pepperrothollandaise rundt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Pepperrothollandaise
Fremgangsmåte
- Smelt smøret til hollandaisesausen over middels varme, det skal ikke koke eller ta farge.
- Ta smøret av varmen og la det stå så de faste stoffene i smøret synker til bunns. Bare det klare smørfettet skal brukes.
- Ha eggeplommene i en glassbollene og visp de over vannbad til de tykner.
- Visp inn det klarnede smøret litt om gangen, først dråpevis, og når sausen begynner å tykne, i en tynn stråle.
- Smak den til med pepperrot, salt og sukker.
- Pepperrotsmaken kommer best frem med litt sukker i sausen.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
Crème brulée med svisker og marsipan
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
96 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
87 POENG