Dagens rett

Grillet kveite med tomat- og kongekrabbelasagne, pepperrothollandaise

Dette er nyttårsmenyen for fiskeelskeren

Dette er nyttårsmenyen for fiskeelskeren

Kveite er festfisk nummer én. Derfor er den som skapt for nyttårsaften. Du får også oppskrift på en lekker dessert.
Redaksjonen
31 Desember 2019 - 01:10

Denne kveiteoppskriften er slett ikke vanskelig å lage. Ikke tar den altfor lang tid heller. Derfor rekker du fint å lage desserten vi frister med. En crème brulée med svisker og marsipan er den perfekte avslutning før vi skåler inn det nye året.

Flere lekre kveiteretter finner du her

Grillet kveite med tomat- og kongekrabbelasagne, pepperrothollandaise

Grillet kveite med tomat- og kongekrabbelasagne, pepperrothollandaise

Fremgangsmåte

  1. Kok inn krydder og skalldyrkraft (til lasagnen) til den har god og kraftig smak.
  2. Kok appelsinsaften inn til 1/3 og bland den i skalldyrkraften.
  3. La den rå kongekrabben trekke i kraften i 2-3 min (ikke nødvendig hvis den kjøpes kokt). Hold av noen pene biter til pynt, hakk resten.
  4. Rør fløten i skalldyrkraften og kok den inn et par minutter til den får fyldig konsistens.
  5. Rør inn hakket kongekrabbe, basilikum og parmesan.
  6. Rens og fres spinaten i litt olje, smak til med salt og pepper. La spinaten renne av på et håndkle.
  7. Dypp tomatene i kokende vann og flå av skinnet. Del dem og ta ut frøene. Skjær skiver av tomatene, i størrelse til porsjonsformene du skal lage lasagnen i.
  8. Legg tomat i bunnen av formen, så et lag spinat, deretter krabbestuingen og tomat på toppen. Før servering varmes lasagnen i ovn ved 150 grader i 2-3 minutter.
  9. Dryss salt og pepper på fisken og pensle den lett med olje. Stek den i en grillpanne, 2-3 min på hver side, eller i ovn ved 150 grader i 6-8 minutter avhengig av tykkelsen.
  10. Smak sausen til med finrevet pepperrot, behold noe til pynt.
  11. Legg opp fisken på aspargestopper med tomat-kongekrabbelasagne ved siden av og hjemmelaget pepperrothollandaise rundt.

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pepperrothollandaise

Pepperrothollandaise

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret til hollandaisesausen over middels varme, det skal ikke koke eller ta farge.
  2. Ta smøret av varmen og la det stå så de faste stoffene i smøret synker til bunns. Bare det klare smørfettet skal brukes.
  3. Ha eggeplommene i en glassbollene og visp de over vannbad til de tykner.
  4. Visp inn det klarnede smøret litt om gangen, først dråpevis, og når sausen begynner å tykne, i en tynn stråle.
  5. Smak den til med pepperrot, salt og sukker.
  6. Pepperrotsmaken kommer best frem med litt sukker i sausen.

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Crème brulée med svisker og marsipan

Crème brulée med svisker og marsipan

Fremgangsmåte

Kok opp melk, sukker, fløte og vaniljestang.
 
Rør sammen eggeplommene i en bolle og spe forsiktig i den kokende melken under stadig omrøring. Hell røra tilbake i kasserollen og varm sakte opp under omrøring til den tykner. Pass på at den ikke koker.
 
Grovhakk svisker og riv marsipanen. Kjør alt sammen i en foodprosessor til en jevn masse. Fordel massen i porsjonsformene.
 
Sil og hell eggeblandingen over sviskemarsipanen i de små ildfaste formene. Hell over litt amaretto.
 
Sett formene inn i ovnen på 98 grader til den stivner og er fast. Avkjøl formene og strø litt sukker på toppen.
 
Karamelliser sukkeret enten i grillen under sterk varme eller med en skibrenner.
 

Sendt inn av Lars Barmen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Ukens drink

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre

Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Dagens rett

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle

Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 strålende viner fra Montalcino
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

Smak 7 strålende viner fra Montalcino

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre
Ukens drink

Lag en aromatisk og frisk likørbasert drink som på Andre til Høyre

Det er kombinasjonen av to typer eplelikør, salvie og sitron som skaper magien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her