Den største endringen i den norske topplisten i 2017-utgaven av White Guide er at det er blitt tettere og flere restauranter med høy skår. White Guide skiller mellom restaurantene avhengig av antall matpoeng. 32 matpoeng og minst 75 i alt er såkalt mesterklasse og 36 eller mer og minst 80 poeng totalt kvalifiserer for internasjonal mesterklasse. I denne siste klassen har vi tre restauranter i Norge, mens vi altså har 11 i mesterklasse, som er ny norsk rekord.
I fjor hadde 8 norske restauranter 32 matpoeng eller mer
De største byksene oppover skalaen står Re-Naa og Sabi Omakase, begge i Stavanger, samt Bokbacka i Oslo for. Så vel Sabi Omakase som Bokbacka er nykommere på listen. Det er også Sentralen i Oslo.
Både Arakataka og Le Benjamin er nye i mesterklassen.
Oslo dominerer topplisten, men både Stavanger og Bergen har beholdt sine to plasser, selv om det er utskiftninger. Men de to byenes beste restauranter er fortsatt de samme, Re-Naa og Lysverket. Trondheim puster med Credo de beste i nakken og er altså bare ett fattig poeng unna internasjonal mesterklasse.
Norges Topp 14
1. Maaemo, Oslo 39/94
2. Re-Naa, Stavanger 36/86
3. Sabi Omakase, Stavanger 36/85
4. Credo, Trondheim 35/80
5. Kontrast, Oslo 34/81
6. Bokbacka, Oslo 33/78
7. Lysverket, Bergen 32/82
8. Pjoltergeist, Oslo 32/79
9. Sentralen, Oslo 32/78
10. Colonialen, Bergen 32/77
Statholdergaarden, 32/77
12. Arakataka, Oslo 32/75
Le Benjamin, Oslo 32/75