- Smelt smøret og avkjøl lett. Pisk eggene lett. Rør inn egg og smør i de tørre ingrediensene i en bolle. Visp til en jevn røre.
- La den stå i minst 15 minutter før du steker 8 vafler i et godt oppvarmet jern (høyeste temperatur). Avkjøl på rist. Vaflene er sprøest mens de fortsatt er lune, men kan varmes opp på rist i ovnen.
- Kesamkrem:
Bland kesam med vaniljesukker og smak til med sukker/stevia.
- Frukt:
Del bær/frukt i passe biter. Siden acai-frukt kommer i fryst form, må du ta dne ut litt før. Form kuler med iskremskjeen.
Servering:
Legg en vaffel på hver skål/tallerken. Legg en god skje med kesamkrem på hver vaffel. Fordel frukten oppå. Legg en vaffel på toppen.
Tips1:
Hvis du synes det er for mye smør, kan du godt redusere mengden, men da blir ikke vaflene sprø.
Tips2:
Har du ikke havremel i huset, lager du det selv ved å kjøre det i blenderen.
Flere oppskrifter med vafler du må prøve
Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev