Godbiter i pollisten
Denne vinen er laget av mannen bak Ch. Petrus

Denne vinen er laget av mannen bak Ch. Petrus

Det er tid for bordeauxvin i glasset. Prøv denne prisgunstige godbiten som er signert en av de virkelige stjernene.
Aase E. Jacobsen
30 September 2015 - 15:24
Vieux-Ch.-Saint-Andre-2012.

Jean-Claude Berrouet er mest kjent som sjefsvinmaker hos Jean Pierre Moueix og dermed ansvarlig for at druene til Ch. Petrus ble god vin. Han pensjonerte seg i 2007, etter å ha laget 44 årganger av Petrus, men fortsatte å lage vin, for andre og seg selv.

Les mer om Moueix-familien og deres vinslott

For som de fleste Bordeaux-vinmakere har han røtter i området og dermed sin egen vingård. Den heter Vieux Ch. Saint-André og ligger i underområdet Montagne-St. Emilion. Han driver den sammen med sønnen Jean-François. Den andre sønnen, Olivier, er fortsatt hos Moeuix som sjef for alle vinmakerne i «konsernet». Med andre ord snakker vi om en mektig familie i denne delen av Bordeaux.

Men Vieux Ch. Saint-André 2012 er som sin skaper, en beskjeden vin, i betydningen klassisk med moderat alkohol, dempet eikebruk og ekstraksjon, god syre og mineralsk karakter.

Et velkomment pustehull fra et område som i økende grad preges av klimaendringer som kommer på toppen av nyvinninger i vinkjelleren.

Jean-Claude Berrouet er for øvrig veldig opptatt av biodynamisk dyrking, en filosofi som sakte, men sikkert får flere utøvere i ultrakonservative Bordeaux.

Les mer om Bordeaux og biodynami her

Vinen smaker veldig godt allerede, til så vel kalv, lam som storfe, men tåler fint å ligge i minst 8 år. 2012 er særlig en årgang for alle som liker klassisk bordeaux, men på grunn av at cabernet-ene hadde vansker med å modnes fullt ut, er det primært et år for merlotdominerte viner. Vår vin har 80 prosent merlot i miksen og kommer derfor ekstra godt ut av 2012.

Vingården til Berrouet-familien.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her