Kake
Denne kaken kan du ta med overalt

Denne kaken kan du ta med overalt

Brownies er alltid populært å ha med seg på besøk eller på tur. Denne oppskriften med smak av valnøtter og karamell er ekstra god.
30 April 2014 - 16:55

Ikke la deg skremme av at det tar litt tid å lage denne kaken. Du kan godt gjøre glasuren klar kvelden i forveien og så «smelle sammen» dagen etter.

Dette er dessuten en kake du kan lage uker i forveien og ha liggende i fryseren. Slik har du alltid noe godt på lur, og den trenger bare en liten halvtimes tining før den er klar til servering.

Se alle de andre brownies-oppskriftene

Det finnes altså utrolig mange oppskrifter på brownies. Slike kaker skal ikke stekes for lenge siden de er best når de er nesten rå inni. Ved å tilsette valnøtter og salt karamell får du en deilig sprø konsistens og en god og salt smak sammen med den søte kaken.

TIPS: Karamell som blir til overs kan fryses eller bevares i kjøleskap opp til 6 uker. Karamellen er veldig god til iskrem og andre kremer.

 

Brownies med karamell og valnøtter

Brownies med karamell og valnøtter

Fremgangsmåte

Brownies:
Smelt smør, rør i grovhakket sjokolade. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, rør godt. Sikt i hvetemel og bakepulver, og rør lett sammen. Ha til slutt i valnøttene.
 

Kle en «liten langpanne» med bakepapir og hell i røren.

Stekes i ovnen ved 160 grader  i 30-40 minutter.

Salt karamell:
Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ha i glukose og rør dette godt sammen.

Ha fløten og vaniljefrøene i kjelen og rør dette godt sammen. Trekk kjelen fra varmen og ha i smøret. Smak til med salt. Noen liker karamellen litt mer salt enn andre.

Sett det hele i kjøleskap.

Sette sammen kaken:
Sprøyt litt salt karamell på toppen av browniesen og sett alt litt i fryseren.

Kutt den i firkanter og server.

Browniesen blir veldig god om den står i kjøleskap.

Tips: Karamell som blir til overs kan fryses eller bevares i kjøleskap opp til 6 uker. Karamellen er veldig god til iskrem og andre kremer.
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her