Brownies:
Smelt smør, rør i grovhakket sjokolade. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, rør godt. Sikt i hvetemel og bakepulver, og rør lett sammen. Ha til slutt i valnøttene.
Kle en «liten langpanne» med bakepapir og hell i røren.
Stekes i ovnen ved 160 grader i 30-40 minutter.
Salt karamell:
Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ha i glukose og rør dette godt sammen.
Ha fløten og vaniljefrøene i kjelen og rør dette godt sammen. Trekk kjelen fra varmen og ha i smøret. Smak til med salt. Noen liker karamellen litt mer salt enn andre.
Sett det hele i kjøleskap.
Sette sammen kaken:
Sprøyt litt salt karamell på toppen av browniesen og sett alt litt i fryseren.
Kutt den i firkanter og server.
Browniesen blir veldig god om den står i kjøleskap.
Tips: Karamell som blir til overs kan fryses eller bevares i kjøleskap opp til 6 uker. Karamellen er veldig god til iskrem og andre kremer.
Sendt inn av
Anne Brith Davidsen