Dagens rett

Pasta med fersk og røkt ørret

Denne fargeklatten øker stemningen rundt middagsbordet

Denne fargeklatten øker stemningen rundt middagsbordet

Pasta med fersk og røkt ørret og friske grønnsaker er ikke bare fargerik og smakfull, men også rask å lage, enten den lages av rester eller nyinnkjøpt vare.
Redaksjonen
17 Desember 2019 - 02:00

Pasta er hverdagsfavoritt nummer én, og denne utgaven er intet unntak. For her utnytter du enten rester fra kjøleskapet, fra fryseren eller nyinnkjøpt fra butikken. 

Du kan selvsagt velge bare fersk ørret eller bare den røykte utgaven, eller en annen type fisk. 

Også grønnsakene kan være rester fra helgen eller fra fryseren. Her er det egentlig fritt fram. Og hvilken pasta du velger er egentlig hipp som happ.

Har du gått deg vill i supermarkedenes pastahyller og lurer på hva alle de forskjellige typene skal brukes til? Fortvil ikke - alt du ønsker å vite om pasta finner du her:

Apéritifs store pastaguide - alt om pasta

Og når du har funnet din favoritt, er oppskriftene lett tilgjengelig.

De beste pastaoppskriftene får du her

Pasta med fersk og røkt ørret

Pasta med fersk og røkt ørret

Fremgangsmåte

Kok pastaen et par minutter kortere enn anvisning på pakken i godt saltet vann.

Skjær ørretfileten i små terninger og den røkte ørreten i strimler.

Vask, rens og skjær vårløk i tynne skiver og brokkoli i små buketter.

Tilsett vårløk og brokkoli i kasserollen sammen med pastaen når den er nesten kokt, og la det koke sammen med pastaen de siste minuttene.

Hell av vannet og la pasta, vårløk og brokkoli være igjen i kasserollen. Tilsett de rå ørretbitene, olje, salt og pepper, bland forsiktig og sett på lokket.

La det hele stå 1-3 minutter på svak varme til ørreten er ferdig.

Sitronsausen:
Vask sitron og riv av det gule skallet. Kok opp matfløte med sitronskall og la det småkoke et par minutter.

Tilsett vann og buljongterning, kok opp og jevn med maisennajevner.

Tilsett sausen og halvparten av den røykte ørreten i kasserollen sammen med pasta, ørret og grønnsaker.

Bland forsiktig, og la det trekke i 1-2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Server pastaen med resten av den røkte ørreten og finhakket gressløk over.

Tips: Her kan du gjerne bruke annen type pasta slik som spagetti, linguini, pappardelle eller tagliatelle.

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her