Godbiter i pollisten
Denne bordeauxen behøver du ikke vente på

Denne bordeauxen behøver du ikke vente på

Dette sjarmtrollet av en moden bordeaux fra den mye omtalte 2003-årgangen er din for en svært liten penge.
Aase E. Jacobsen
25 Mars 2017 - 15:11

Ch. Malescasse 2003 har et modent solbærpreg med innslag av cedertre, stor fylde og bløthet samt en lang god ettersmak.

Reddet av caberneten og jordsmonnet

Den er perfekt moden nå, men holder i flere år fortsatt. Årsaken til den kortere livssyklusen – vi snakker tross alt om en cabernetdominert Médoc – er å finne i årgangen. 2003 var året da klimaendringene for alvor kom på dagsordenen, for en slik langvarig hetebølge som rammet dette historisk kjølige vinområdet var fram til da ukjent.

Men nettopp det at denne vinen har den sentmodnende cabernet cabernet som hoveddrue og ikke minst at den kommer fra en del av Médoc som kjennetegnes av grusjordsmonn med kalkstein i grunnen, har «reddet» den. Denne type jordsmonn hjelper til å holde friskheten i druene oppe.

Total makeover

Ch. Malescasse ligger nemlig midt mellom Margaux og St. Julien på et høydedrag som sikret stor dybde i grusjordsmonnet. Slottet er klassifisert som Cru Bourgeois – derfor den gunstige prisen – men det regnes for å ha et godt potensial.

Les mer om Cru Bourgeois

I dag eies slottet av Philippe Austruy som også eier Commanderie de Peyrassol i Provence. Æren for å ha løftet det tilbake til fordum glans gis delvis til Tesseron-familien som kjøpte det i 1970 da det var tvers gjennom forfallent. De replantet vinmarkene men valgte å selge til Alcatel-Alsthom i 1992, som igjen solgte det 20 år senere til Austruy.

Foto C Goussard.

 

Viner herfra dukker med jevne mellomrom opp både i bestillings- og i spesialutvalget, og kjennetegnes av veldig god valuta for pengene.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

  • Produsent:
    Ch. Malescasse
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    239.90 kr
    Varenummer:
    7274901
    86 POENG
    Ch. Malescasse
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her