Godbiter i pollisten
Denne bordeauxen behøver du ikke vente på

Denne bordeauxen behøver du ikke vente på

Dette sjarmtrollet av en moden bordeaux fra den mye omtalte 2003-årgangen er din for en svært liten penge.
Aase E. Jacobsen
25 Mars 2017 - 15:11

Ch. Malescasse 2003 har et modent solbærpreg med innslag av cedertre, stor fylde og bløthet samt en lang god ettersmak.

Reddet av caberneten og jordsmonnet

Den er perfekt moden nå, men holder i flere år fortsatt. Årsaken til den kortere livssyklusen – vi snakker tross alt om en cabernetdominert Médoc – er å finne i årgangen. 2003 var året da klimaendringene for alvor kom på dagsordenen, for en slik langvarig hetebølge som rammet dette historisk kjølige vinområdet var fram til da ukjent.

Men nettopp det at denne vinen har den sentmodnende cabernet cabernet som hoveddrue og ikke minst at den kommer fra en del av Médoc som kjennetegnes av grusjordsmonn med kalkstein i grunnen, har «reddet» den. Denne type jordsmonn hjelper til å holde friskheten i druene oppe.

Total makeover

Ch. Malescasse ligger nemlig midt mellom Margaux og St. Julien på et høydedrag som sikret stor dybde i grusjordsmonnet. Slottet er klassifisert som Cru Bourgeois – derfor den gunstige prisen – men det regnes for å ha et godt potensial.

Les mer om Cru Bourgeois

I dag eies slottet av Philippe Austruy som også eier Commanderie de Peyrassol i Provence. Æren for å ha løftet det tilbake til fordum glans gis delvis til Tesseron-familien som kjøpte det i 1970 da det var tvers gjennom forfallent. De replantet vinmarkene men valgte å selge til Alcatel-Alsthom i 1992, som igjen solgte det 20 år senere til Austruy.

Foto C Goussard.

 

Viner herfra dukker med jevne mellomrom opp både i bestillings- og i spesialutvalget, og kjennetegnes av veldig god valuta for pengene.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

  • Produsent:
    Ch. Malescasse
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    239.90 kr
    Varenummer:
    7274901
    86 POENG
    Ch. Malescasse
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her