Guide
Oppskrifter med reinsdyrkjøtt
Foto: (Matprat.no)
Reinsdyr surstek med sennepskremet rosenkål
Fremgangsmåte
- Steken:
Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell surmelk over. La det ligge i kjøleskapet i ca. en uke. Snu kjøttet hver dag. - Skyll og tørk steken. Brun den i en jerngryte sammen med løk skåret i båter.
- Strø på salt, hell over melk, legg i pepper og laurbærblad, og la den trekke over svak varme til steketermometeret viser 65 grader.
- Ta kjøttet opp av sjyen og hold det varmt mens du lager sausen.
Sausen:
- Bruk sjyen fra steken. Rør melet ut i rømme og visp jevningen inn i sjyen.
- La sausen småkoke ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Sennepskremet rosenkål:
Rens rosenkål og kok den i lettsaltet vann til den har litt tyggemotstand ("al dente"), ca. 4 minutter. Mens rosenkålen koker, steker du løken i panne med smør. - Hell på fløte når løken er blank og myk. La dette koke i ca 10 minutter.
- Smak til med sennep, salt og pepper. Vend til slutt inn rosenkålen.
Server reinsdyrsteken i skiver med sennepskremet rosenkål, sausen, kokte poteter og rørte tyttebær.
Tips:
Denne retten trenger noen dagers planlegging siden kjøttet skal ligge i surmelk i hele syv dager. Resultatet blir en smakfull middag som kan gi gjestene dine et søndagssalig blikk. Gammel, ekte og rotnorsk oppskrift.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
Reinsdyrstek med tyttebærsaus
Fremgangsmåte
- Krydre steken med salt og pepper. Brun den i en gryte fint på alle sider på god varme.
- Del grønnsakene i biter og legg dem i gryta. Stikk steketermometet i den tykkeste delen av steken.
- Slå på kokende vann til midten av steken og la den trekke på svak varme.
- Snu steken etter ca. ½ time. Ved en kjernetemperatur på 70 grader er steken rosa. Vil du ha den gjennomstekt må steketermometeret vise 76 °C.
- Ta steken opp og pakk den inn i folie.
- Sil kraften og lag saus ved å jevne den med hvetemel utrørt i kaldt vann.
- Rør inn crème fraîche og tyttebær. Smak til med salt og pepper. Serveres med stekt sopp, kokte sukkererter og stekte poteter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget87 POENG
Forsiden akkurat nå