Guide
Oppskrifter med reinsdyrkjøtt
Foto: (Matprat.no)
Pannerett med reinsdyr
Fremgangsmåte
- Del potetene i båter og rosenkålen i to. Vend dem sammen med rosenkål i olje, salt og pepper.
- Legg grønnsakene i en ildfast form. Stekes på 200 grader i ca 30 minutter.
- Reinsdyrskavet:
Stek halvtint reinsdyrskav over høy varme i panne med smør og olje til kjøttet har fått farge. - Tilsett crème fraîche, vann og buljongterning, rør om og kok i ca. 10 minutter.
- Smak til med salt og pepper og tabasco.
- Fordel ferdig stekt rosenkål og potetbåter i pannen med reinsdyrskavet. Dryss over tyttebær og hakket timian.
Tips: Bruk gjerne skav fra annet vilt eller lam til denne retten. Skav lager du enkelt selv ved å skjære kjøttet mens det er halvfryst.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 234.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
82 POENG
Kremet viltgryte med finnbiff, solbær og einebær
Fremgangsmåte
- Halvtin finnbiff og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen.
- Del sopp i fire. Fres sopp lett i en gryte med smør. Rens og del purre i biter. Ha kjøtt og purre i gryta og hell på vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter.
- Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Ha det over i gryta sammen med solbærsyltetøy og einebær. Dersom du ikke har solbærsyltetøy kan du bruke ca 1 ss konsentrert solbærsaft.
- Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med kokte poteter og rørte tyttebær.
Tips: Her kan du gjerne bruke skav (tynt skåret kjøtt) av hjort, elg, rådyr, eller lam i stedet for reinsdyrskavet.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 399.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå