Sei:
Skjær seifileten og agurk i tynne strimler, og la seien marinere i chilisaus.
Sushiris:
Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
Avkjøl marinaden før bruk.
Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen. Avkjøl risen i romtemperatur.
Temaki:
Del hvert noriark i 4 kvadrater.
Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett med dette så risen ikke kleber.
Legg et noriark i en hånd med et hjørne pekende rett opp.
Fyll ca. 1 ss ris i midten av arket og spre risen ned mot det nederste hjørnet.
Fordel litt sei, agurk og noen korianderblader på risen og fold sammen til et kremmerhus.
Fukt kanten av noriarket med litt vann før den siste siden foldes over.
Server sushibitene med soyasaus og syltet ingefær.
Tips: Seifileten må fryses i minimum 24 timer før den spises rå. Derfor er det fint å bruke fryst seifilet til denne retten.
Du kan selvsagt bruke andre typer fisk enn sei, men felles for alle er at de må ha vært fryst ved min 18 minusgrader i 24 timer for å være sikker på at du ikke får med deg noen levende organismer inn i sushien. Sei er dessuten er råvare som er lett å få tak i og som vi bør spise mye mer av.
Slik lager du sushi hjemme
Her finner mange flere oppskrifter på sushi du kan lage hjemme
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev