Hyse er en nydelig fisk som vi burde spise mer av. I hvert fall bør du slå til hver gang du kommer over den i fiskedisken. Den er på samme måte som torsk veldig lett å bruke i kjøkkenet, og denne smaksintense paprikarøren gjør susen. Om du ønsker mer trøkk, kan du bruke sterk paprika i tillegg. I pulverform eller som ajvar fra glass.
Dagens rett
Stekt hyse med piperonata
Foto: (Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen)
Slik gjør du fiskesorten hyse festklar
Den hviteste fisken av alle, hyse eller kolje som mange kaller den, fortjener kontraster i tilbehøret. Og i denne oppskriften får den det til de grader.
Aase E. Jacobsen
06 August 2021 - 23:00
Stekt hyse med piperonata
Fremgangsmåte
- Skjær hysefileten i serveringsstykker.
- Bland sammen hvetemel, salt, pepper og paprikapulver, og vend fiskestykkene i blandingen.
- Stek fisken i rapsolje i ca. 2 minutter på hver side. Du kjenner at den er gjennomstekt ved at den gir etter når du trykker på den.
- Piperonata:
Skjær løk i skiver, finhakk hvitløk og skjær paprika i strimler. - Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i skiver.
- Surr løk i en kasserolle med olivenolje og tilsett hvitløk.
- Ha paprika sammen med løken, legg på lokk og la det surre forsiktig.
- Tilsett tomat, salt, pepper, sukker og basilikumblader, og kok til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter.
Her finner du oppskrifter på veldig mange fiskeretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 294.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå